Castellano

Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària

Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària
  Galeria de fotos
  Torreblanca - Semana Santa - "La Passió"
  Torreblanca - Semana Santa - "La Passió"
  MÉS FOTOS
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 2)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 3)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 4)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 5)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 6)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 7)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 8)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 9)
  Torreblanca viu la seua Passió més multitudinària - (foto 10)

  Torreblanca s'ha transformat aquest dijous en un escenari teatral per a viure un dels actes més especials de la seua Setmana Santa i més singulars: la Passió de Torreblanca. Més enllà d'una representació, aquest acte es converteix en l'esdeveniment per excel·lència de la localitat castellonenca. La Passió ha tornat a arrossegar a centenars de turistes i visitants d'altres localitats per a viure el Dijous Sant d'una forma molt especial.

  El poble ha recreat els últims dies de Crist en una representació en la qual molts veïns participen com a actors. La representació s'ha celebrat a l'aire lliure, en valencià i, a partir de les deu de la nit, la Plaça Major s'ha convertit en un gran escenari per a delit de milers de persones. Un acte que no ha volgut perdre's el conseller de Cultura, Vicent Marzà.

  Uns cent actors han intervingut en les disset escenes però, a més, hi ha molts col·laboradors anònims, confraries locals, associacions culturals, comerços i empreses de Torreblanca que ajuden. També l'Ajuntament, que ha contribuït amb el muntatge d'escenaris i la seua aportació econòmica.

  En 2019 es compliran quaranta anys d'aquesta representació que vol ser declarada Bé d'Interès Turístic Autonòmic. Actualment ja compta amb el diferent provincial però, tal com ha recordat el regidor de Cultura, Carlos Albert, ja s'està treballant amb l'Agència Valenciana de Turisme per a anar un pas més enllà en aquest esdeveniment "fet per i per al poble", explica l'alcaldessa de Torreblanca, Josefa Tena: "És un orgull que el poble faça d'actor i espectador al mateix temps i que tots ens bolquem en la *Passió".

  I encara que la representació ja ha finalitzat, fins al pròxim 2 d'abril se celebren les Jornades Gastronòmiques Apassiona't, una proposta gastronòmica en la qual participen una desena de restaurants locals per a oferir menús i plats locals a un preu molt apetitós.

  Aquest dijous s'ha tornat a demostrar per què "La Passió" és de tot el poble, uns veïns que es preparen ja per a organitzar una quaranta edició el pròxim any que serà, si cap, més especial.

  Pujar