Castellano

L'Ajuntament de Torreblanca intensifica els controls i tractaments per a previndre les plagues de mosquits

L'Ajuntament de Torreblanca intensifica els controls i tractaments per a previndre les plagues de mosquits
  • Joel Antoni: “Ens hem coordinat amb la Diputació per a tractar les zones amb larves tant en la perifèria com en el nucli urbà”

L'Ajuntament de Torreblanca ha intensificat la campanya de tractament de mosquits per a evitar que proliferen amb la pujada de les temperatures. Així, ha reactivat els treballs de control de focus de risc de plagues i el tractament consegüent en el cas d'aquells punts on s'han detectat larves de mosquits.
L'equip de Govern que lidera Tania Agut no solament es coordina amb la Diputació de Castelló perquè realitze els tractaments més adequats en els entorns de la perifèria urbana, sinó que ha contractat els servicis d'una altra empresa per a reforçar la prevenció en les zones més delicades del municipi, així com per a fer les tasques de control i tractaments en el propi nucli urbà.

Així, estos últims deu dies, l'empresa contractada per la Diputació ha estat tractant la zona nord i sud de la platja, en les perifèries urbanes, així com la zona del camp de motocròs. Mentrestant, l'empresa contractada per l'Ajuntament està tractant estos dies tant les zones urbanes com alguna cosa de la perifèria, especialment en embornals, marges de camins o solars conflictius.

Joel Antoni, regidor de Sostenibilitat Ambiental, ha explicat que “els mosquits cal combatre'ls durant tot l'any, no sols a l'estiu, que és quan més proliferen. Estos dies estem treballant en el control de larves en les làmines d'aigua i zones d'alt risc de plagues, encara que de moment estem realitzant tractaments amb larvicides, que són completament innocus per a les persones”.

Cal tindre en compte que l'Ajuntament de Torreblanca participa activament en les reunions de coordinació que organitza la Diputació Provincial per a combatre la presència de mosquits en les zones del litoral, especialment. A més, tant l'alcaldessa com l'edil de Sostenibilitat Ambiental mantenen contacte permanent amb la institució provincial per a garantir la millor resposta possible davant una eventual proliferació de plagues, especialment en períodes calorosos i amb pluges.

Tractaments enguany contra l'eruga processionària

Però l'equip de Govern de Torreblanca no sols es preocupa dels tractaments contra els mosquits, enguany ja ha estat realitzant tractaments per a combatre la plaga de l'eruga processionària en el municipi. Es tracta d'uns treballs necessaris per a evitar els efectes urticants d'esta espècie d'eruga, que sol aparéixer especialment entre els mesos de febrer i abril en les zones on abunden les pinedes.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha reiterat que “en l'equip de Govern estem molt sensibilitzats per a combatre tot tipus de plagues, per la qual cosa actuem de manera preventiva abans que arriben les ápocas la seua eclosió”.

La processionària pren el seu nom de la seua característica forma de desplaçament, en fila índia, en la seua fase larvària. Descendix al sòl entre els mesos de febrer a abril, constituint autèntiques plagues, amb la finalitat d'enterrar-se i formar la seua crisálida, de la qual sorgixen en forma de papallones d'un color grisenc brunenc.

La processionària és una eruga peluda amb pèls molt urticants, ja que produïxen una toxina anomenada Thaumatopina. Els seus efectes es produïxen en entrar en contacte amb l'eruga o acostar-se, ja que els seus pèls es desprenen quedant suspesos en l'aire, sent les principals víctimes xiquets i mascotes.

 

Pujar