Castellano

Torreblanca comptarà amb un centre de dia per a la gent major

Torreblanca comptarà amb un centre de dia per a la gent major
  • La vicepresidenta de la Diputació recalca que és un dels equipaments socials incorporats al Pla Convivint de la Generalitat a proposta de la institució provincial

MÉS FOTOS
Torreblanca comptarà amb un centre de dia per a la gent major - (foto 2)
Torreblanca comptarà amb un centre de dia per a la gent major - (foto 3)
Torreblanca comptarà amb un centre de dia per a la gent major - (foto 4)

Torreblanca comptarà amb un centre de dia de nova construcció que donarà assistència a persones amb dependència o en risc de patir-la en un futur. Ho ha destacat la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, des del mateix punt on s’alçarà aquest equipament «llargament desitjat per la població» amb fons municipals i autonòmics.

Puerta ha reivindicat el treball de la institució provincial perquè Torreblanca, amb més de cinc mil habitants, comptara dins del nou mapa d’infraestructures socials amb un centre de dia. «Pel volum de població i per la seua ubicació allunyada d’altres serveis de característiques semblants era totalment incomprensible que encara hui no disposaren d’un servei tan beneficiós i necessari com el del centre de dia». Seguint criteris tècnics es va acordar, a proposta de la Diputació, la seua incorporació al programa Convivint de la Generalitat, el macropla autonòmic que impulsarà la creació i la renovació de més d’un centenar d’infraestructures socials a la província amb una inversió de 279 milions d’euros.

La vicepresidenta, que s’ha entrevistat amb l’alcaldessa, Sefa Tena, ha reconegut l’esforç del consistori torreblanquí per a facilitar la creació d’aquest equipament públic bàsic al municipi. A banda també s’ha interessat pel funcionament dels serveis socials al municipi.

«Busquem fórmules de provisió de serveis de proximitat perquè són els més eficaços i els que ofereixen una atenció més personalitzada a la ciutadania». Cal destacar que és la pròpia Diputació la que es fa càrrec del cost del personal base en aplicació de la llei autonòmica de serveis socials, el que només a Torreblanca suposa una inversió de 107 mil euros.

VISITA AL CENTRE D’OCUPACIÓ

L’agenda matinal a la localitat de la Plana Alta ha contemplat la visita al Centre d’Ocupació de Discapacitats. Actualment dona treball a una vintena de persones de tota la comarca amb discapacitat intel·lectual, els quals s’encarreguen de la producció d’obres ceràmiques seguint la tècnica del trencadís per a una empresa taulellera.

El periple per Torreblanca s’ha tancat al club de la tercera edat, on s’ha repartit material d’oci a les persones usuàries.

Pujar