16 de novembre de 2019 16/11/19

La superfície agrària valenciana és molt major que la mitjana nacional

La superfície agrària valenciana és molt major que la mitjana nacional - (foto 1)
  • Les dades han sigut revelats en la inauguració de Biocultura a Madrid

MÉS FOTOS
La superfície agrària valenciana és molt major que la mitjana nacional - (foto 2)
La superfície agrària valenciana és molt major que la mitjana nacional - (foto 3)

El president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, ha afirmat que “la Superfície Agrària Útil (SAU) certificada en la Comunitat Valenciana està molt per damunt de la mitjana nacional. Mentre que al tancament de 2018 la SAU mitjana nacional se situa en el 9,7%, en la nostra Comunitat aconsegueix el 13,9%, més de quatre punts per damunt de la mitjana de la resta d'Espanya”, segons es desprén de les dades de l'informe “Agricultura Ecològica 2018”, publicat recentment pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Rico ha fet estes declaracions durant la inauguració de la 35 edició de Biocultura Madrid que, des de hui i fins diumenge que ve, reuneix en els pavellons 8 i 10 de IFEMA Madrid a més de 800 expositors i 18.000 referències de productes d'alimentació ecològica.

El president del CAECV ha estat acompanyat per la directora de Biocultura, Ángeles Parra, el director general d'Indústries Agroalimentàries del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, José Miguel Herrero, el viceconseller de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Sostenibilitat de la Comunitat de Madrid, Mariano González i el director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, David Torres.

Segons el citat informe, entre 2017 i 2018 la SAU nacional (terres de cultiu, prats i pasturatges) ha passat del 7,9% al 9,7% (+1,8%), mentre que en el mateix període, en la nostra Comunitat aquesta superfície s'ha incrementat en tres punts percentuals.

“De gener a octubre de 2019, la SAU en la nostra Comunitat representa ja el 17,4%, la qual cosa suposa un increment del 3,5%, és a dir, que ja hem crescut més que en tot 2018”, explica el president del CAECV.

Referents en la producció ecològica nacional

Segons les dades de l'informe “Agricultura Ecològica 2018”, la Comunitat Valenciana ha crescut al nivell de la mitjana nacional, entorn del 5%, pel que fa al nombre d'operadors certificats (productors agrícoles, ramaders, de material vegetatiu, aqüícoles, empreses i importadors).

En termes absoluts som la quarta comunitat autònoma en nombre d'operadors, només per darrere d'Andalusia, Castella - La Manxa i Múrcia, encara que els que més hem crescut de les autonomies amb més operadors certificats.

Si fem referència a la superfície certificada, la Comunitat Valenciana ha crescut més del doble de la mitjana nacional. Mentre el creixement mitjà ha sigut del 7,8%, la superfície certificada a Castelló, València i Alacant ha crescut un 18,6%.

La valenciana, és la quarta comunitat autònoma en superfície certificada, només per darrere d'Andalusia, Castella - La Manxa i Catalunya, “però continuem sent els que més hem crescut de les autonomies amb més superfície certificada”, explica Rico.

La Comunitat Valenciana, protagonista en la 35 edició del certamen

En esta edició, la Comunitat Valenciana ha sigut triada per l'organització del certamen com a autonomia protagonista, no solament perquè el Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), l'autoritat de control encarregada de certificar els productes agroalimentaris ecològics en la Comunitat Valenciana, complisca 25 anys com a entitat pública de certificació, sinó també perquè la regió porta ja diversos anys sent l'autonomia que més creix en nombre d'operadors i superfície certificada de tota Espanya.

Per este motiu, el CAECV participa de forma activa en Biocultura Madrid, ja que ha organitzat l'espai de les 22 empreses que participen en la fira i ofereix degustacions de productes valencians en l'espai del showcooking de l'organització, demostrant els excel·lents productes que els productors són capaços de posar a l'abast del consumidor.

ocultar
La superfície agrària valenciana és molt major que la mitjana nacional
Pujar