elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Usuaris i treballadors de la Fundació SASM reben les primeres vacunes contra la COVID-19 que arriben a Sueca

Usuaris i treballadors de la Fundació SASM reben les primeres vacunes contra la COVID-19 que arriben a Sueca
  MÉS FOTOS
  Usuaris i treballadors de la Fundació SASM reben les primeres vacunes contra la COVID-19 que arriben a Sueca - (foto 2)
  Usuaris i treballadors de la Fundació SASM reben les primeres vacunes contra la COVID-19 que arriben a Sueca - (foto 3)
  Usuaris i treballadors de la Fundació SASM reben les primeres vacunes contra la COVID-19 que arriben a Sueca - (foto 4)

  Al voltant d'unes 80 persones, totes elles treballadors/es i usuaris/ies de la Fundació SASM que atén persones amb trastorn mental greu, han rebut este matí les primeres dosis que han arribat a Sueca de la vacuna de Pfizer contra la COVID-19. A les 9 del matí ha començat la vacunació en este centre, un dels primers triats per a rebre-la per tractar a persones de major risc i als professionals que els atenen.

  Per al director de la Fundació, David Marqués, “la vacunació ha sigut el millor regal de Reis que han rebut les persones usuàries dels nostres dispositius, les quals han demostrat ser responsables, solidàries i prudents, a més de suportar unes restriccions més dures que la resta de la població. Este comportament és un exemple més que les persones que pateixen una malaltia mental són igual de responsables, o fins i tot més, que la majoria de la societat. Esta conducta irreprotxable demostra que els prejudicis que té la societat cap a les persones amb malaltia mental, associant-les a conductes irresponsables, imprudents i perilloses, són idees errònies i sense cap tipus de fonament, ni ètic ni científic”. Marqués ha volgut, així mateix, agrair a tot l'equip de la Fundació SASM_Salut Mental, l'esforç que ha realitzat “a cuidar-se per a poder cuidar als altres. Per això, em sent molt orgullós de dirigir a este gran equip que destaca per la seua humanitat i professionalitat”.

  L'alcalde de Sueca i president honorífic de la Fundació, Dimas Vázquez, ha mostrat també la seua satisfacció “per l'inici de la campanya de vacunació a la nostra ciutat, en este cas en la Fundació, tot un referent en l'atenció a persones amb malaltia mental. Així mateix, des del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament, s'han realitzat totes les gestions per a agilitar l'arribada de la vacuna, esperem la setmana vinent, a la Residència San José i a l'Asil d'Ancians on es troben els nostres majors”.

   

  Pujar