elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca triomfa a Madrid Fusión amb la recepta de la paella valenciana del seu certamen internacional

Sueca triomfa a Madrid Fusión amb la recepta de la paella valenciana del seu certamen internacional

  Sueca, i més concretament el seu Concurs Internacional de Paella Valenciana, ha sigut present per primera vegada en la Fira Madrid Fusión, un congrés global de gastronomia en el qual el nostre municipi ha volgut mostrar les excel·lències del nostre plat més internacional, per descomptat, seguint l'autèntica recepta del certamen. “Aprofitant este prestigiós aparador com és la fira Madrid Fusión, i dins de l'espai expositiu l'Exquisit Mediterrani de la Diputació de València, hem volgut que la nostra paella fora present per a ensenyar totes les peculiaritats del nostre plat més admirat i valorat. Ha sigut un plaer comprovar l'interés que ha despertat l'explicació del procés de cocció i la posterior degustació de la paella que hem oferit, seguint sempre la recepta tradicional del nostre Concurs”, ha assenyalat la regidora responsable del certamen, Manoli Egea.

  A més de la regidora, han acudit a esta fira gastronòmica l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el director del certamen, Tony Landete; i el coordinador gastronòmic, Adolfo Cuquerella, qui ha sigut l'encarregat d'explicar als visitants com es cuina l'autèntica recepta de paella valenciana segons el concurs gastronòmic degà a Espanya, que enguany celebrarà la seua 62 edició. Per a l'alcalde, Dimas Vázquez, l'experiència ha resultat molt grata, “creiem que era la nostra obligació que, en una fira eminentment gastronòmica tan prestigiosa, Sueca, i el seu Concurs, foren presents. Les sensacions que ens emportem són molt positives, així com les gestions que s'han pogut realitzar amb altres participants en la fira. Hem de continuar apostant per la presència en tots els esdeveniments que tinguen relació amb el nostre certamen internacional, professional i el més antic de quants se celebren. Hem de continuar potenciant, i apostant, perquè cada any puga millorar i tinga una major visibilitat”.

  El director del certamen, Tony Landete, ha valorat també molt positivament la presència del Concurs a Madrid Fusión, “havíem d'estar visibles en un espai que congrega als millors cuiners nacionals i internacionals per a mostrar la importància que té el nostre plat. La nostra intenció és que tothom, a nivell professional, tinga el gust i interés de vindre a participar. Així mateix, el nostre objectiu és arribar també a tots els racons a través dels visitants que han acudit a Madrid Fusión, perquè vinguen a Sueca a conéixer la millor paella del món”. Landete ha tingut paraules d'agraïment per a la Diputació de València, l'Exquisit Mediterrani i, especialment, per a l'Ajuntament de Sueca, “que ha confiat que fórem allí a posar encara més en valor la nostra autèntica paella i donar-li així visibilitat al Concurs, i per tant a Sueca, com a ciutat arrossera d'Espanya i capital mundial de la paella”.

  El coordinador gastronòmic del Concurs, Adolfo Cuquerella, ha mostrat la seua satisfacció també per la presència de Sueca a Madrid Fusión, “punt de trobada dels cuiners més prestigiosos, per a poder evidenciar la nostra cultura, la de l'arròs, i mostrar davant de tot el món la recepta de la nostra ciutat. És tot un orgull formar part d'este equip”.

  Sota el lema 'Sin Límites', Madrid Fusión ha comptat amb una gran varietat d'activitats, tallers i concursos durant els tres dies que ha durat la fira. Fins allí han acudit alguns dels restaurants més prestigiosos, així com els xefs més reconeguts a nivell nacional i internacional. A més del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, en l'espai de demostracions gastronòmiques l'Exquisit Mediterrani s'han programat accions gastronòmiques amb destinacions i empreses de la província, com ara Gandia, Cullera o Buñol.

  Pujar