elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca tanca una temporada de tirades tranquil·la però sense grans captures

Arxiu
Arxiu
  • Els caçadors lamenten que no ha sigut una temporada molt productiva a causa de l'escassetat de captures

La temporada de caça a Sueca finalitza amb una valoració positiva quant a l'organització i infraestructures i quant a la resposta dels caçadors davant la situació sanitària que estem vivint “els quals han mantingut, en tot moment, un comportament responsable”, ha assenyalat el president de la Junta de Tirades i regidor d'Agricultura, José Luis Ribera.

Per a Ribera, el fet que no s'haja produït cap queixa per part dels caçadors sobre un mal funcionament del vedat, i que no s'haja hagut de sancionar a cap caçador per un comportament desafortunat, suposa un motiu de satisfacció. “La Junta de Tirades és l'encarregada de rebre les possibles queixes dels caçadors per a intentar solucionar qualsevol problema. Així mateix, si l'organisme considera que s'ha produït alguna conducta inapropiada, s'adverteix a eixe caçador; però he de remarcar que no s'ha produït cap de les dues situacions. Ha sigut una temporada molt tranquil·la i, per això, hem d'agrair als caçadors el seu bon comportament i el companyerisme que ha existit entre ells”.

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut donar les gràcies a tots els sectors implicats, com ara la Junta de Tirades, el Consell Agrari, el Sindicat de Regants, els propietaris de la terra i el Club de Caçadors de Sueca, “perquè el treball en equip al final es veu reflectit en què les condicions del nostre vedat, i el seu funcionament, milloren cada any i, per tant, es demostra que les tirades a Sueca se celebren amb totes les garanties”.

D'altra banda, el president de la Junta de Tirades ha posat l'accent en la novetat introduïda aquest any de crear un perfil en una xarxa social perquè cada lloc poguera, si així ho desitjava i autoritzava, disposar d'informació actualitzada sobre el funcionament del vedat, com ara la variació d'horaris o si havia sorgit qualsevol incidència puntual, etc. José Luis Ribera ha explicat també que ja s'està treballant a solucionar qualsevol contratemps que haja pogut sorgir durant la present temporada; i que ja s'ha comunicat als propietaris de la terra la retirada de totes les portes en els camins perquè puguen disposar del terreny.

Des del punt de vista cinegètic, José Luis Ribera lamenta que no haja sigut una temporada molt productiva a causa de l'escassetat de captures, “és la tònica general dels últims anys. Alguns llocs sí que aconsegueixen el que s'espera d'ells; uns altres sorprenen gratament; i altres, lamentablement, no compleixen les expectatives”.

Finalment, el president de la Junta de Tirades ha volgut agrair el comportament dels rematants no sols durant la temporada de caça sinó també durant la càbila, “la gent està molt mentalitzada amb la situació i s'han respectat les mesures de seguretat sense necessitat d'amenaces de sanció, mantenint els grups bambolla i evitant els desplaçaments a altres casetes. Per tant, s'han seguit les recomanacions tant de la Junta de Tirades com del Club de Caçadors de Sueca i, per això, estem molt satisfets”.

Pujar