elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca presenta la 32a edició del Festival Internacional MIM sota el lema 'La pell parla'

 Ángeles González, Dimas Vázquez , y Ximo López  i Vladimir Micó
Ángeles González, Dimas Vázquez , y Ximo López i Vladimir Micó
  • La mostra serà visible des del 14 al 18 de setembre

Aquest matí s'ha presentat a Sueca la 32 edició del Festival Internacional MIM, que tindrà lloc des del 14 al 18 de setembre, en un acte en el qual han participat Ángeles González, directora artística del MIM, Dimas Vázquez, alcalde de Sueca, Vladimir Micó, regidor de Cultura, i Rafael Alcón, president de la Fundació Bancaixa, i Ximo López, secretari autonòmic de Cultura.

El festival, denominat “La pell parla”, tindrà com a objectiu l'exposició i mostra de l'art de la mímica com a mitjà d'expressió, i en ell podran trobar-se proposades tant nacionals com internacionals.

Durant l'acte de presentació han reafirmat la importància de la cultura i la seua difusió, sobretot la mímica, i la gran rellevància de la qual aquest art gaudeix en la mateixa localitat de Sueca. Ximo López ha recalcat la implicació de la població de Sueca per a poder dur a terme la mostra, aconseguint fer del MIM “senyal d'identitat de la ciutat”. Per la seua part Vladimir Micó, regidor de Cultura de Sueca, s'ha encarregat de fer esment a la situació socioeconòmica tan complicada que es viu hui, i com s'ha traslladat a la cultura, deixant clar que “en aquesta trenta-dosena edició s'oferiran més espectacles de manera gratuïta”. També ha mostrat l'interés i voluntat de l'Ajuntament de Sueca per fer d'aquest “un MIM inclusiu i destinat a tothom” així com la clara “finalitat cultural” d'un festival com aquest.

Ángeles González, qui debutava enguany com a directora artística del MIM, s'ha mostrat molt agraïda per l'oportunitat que se li ha brindat, així com el seu desig de què tothom puga gaudir del festival, el qual “ha suposat un autèntic repte”, i en el qual “espera estar a l'altura dels seus predecessors”. També ha fet referència al títol de l'edició, “La Pell Parla”, i ha destacat el factor emocional de l'art mímic, i com a ella “li toca la pell cada actuació i espectacle dels quals s'exposaran el mes vinent de setembre”. També s'ha esmentat la capacitat del festival com una plataforma d'acolliment per a propostes de nova creació. Per aqueixa mateixa raó enguany hi haurà dues propostes completament noves, una d'elles, relacionada de manera molt especial amb la commemoració del centenari de l'any Fuster.

Una edició amb contingut social

Trobarem propostes amb un contingut social que ens connecten amb la realitat i el món actual com són la guerra, la cerca d'una llar o la relació amb els nostres majors, però també espectacles que interactuen d'una manera més lúdica amb el públic, que juguen amb l'espectador i establisquen una connexió i una complicitat més immediata. La directora, Ángeles González, ha destacat que enguany, el primer encapçalant la direcció del MIM, s'ha apostat pel contingut social, però també pel punt festiu “perquè a vegades és necessari gaudir”.

En aquest sentit caldrien destacar algunes propostes com a MESTRESSA de Marie de Jong, una proposta necessària per a un festival com el MIM, amb un treball de gest i màscares minuciós. És, literalment, un poema en moviment en el qual la labor actoral i de direcció és d'una sensibilitat estratosfèrica. En aquest sentit, també està Mdr-Mort de Riure dels Galindos, una posada en escena sorprenent, crítica i àcida i amb un treball físic i un ritme frenètic que mantindran en suspens a l'espectador en tot moment.

L'artista israelià-alemany, Ariel Doron portarà fins al MIM el seu treball Plastic Heroes, una peça mestra d'humor negre a través d'una experiència de marionetes salvatge i refrescant que ens fa reflexionar sobre la guerra. O la companyia belga, Pikzpalace, amb el seu espectacle de carrer sorprenent, Boucherie Bacul, que acostaren al públic l'humor més negre.

Pujar