8 de juliol de 2020 8/7/20

Sueca posa en marxa el programa Ribera Impulsa

Sueca posa en marxa el programa Ribera Impulsa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca posa en marxa el programa Ribera Impulsa - (foto 2)

  Arranca a Sueca el programa Ribera Impulsa. Més de 30 persones s'han mostrat interessades a hores d'ara, en participar en el programa en la seu de Sueca, doblant així el nombre de places disponibles. En els pròxims dies, els coordinadors hauran de fer una selecció entre tots els candidats, per determinar aquells que presenten un perfil més adequat per a la participació en el programa pilot d'ocupació que abordarà la creació d'empreses i la recerca de treball des d'un marc innovador.

  Sense distinció alguna per edat, gènere o estudis, el destinatari d'este programa és tota aquella persona dinàmica, motivada i en recerca activa d'ocupació. La regidora titular de l'Agència de Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, ha assenyalat que "es tracta d'un programa innovador i atractiu, molt important per encoratjar a totes aquelles persones que estiguen aturades o que vulguen millorar la seua ocupabilitat, atés que l'objectiu és motivar i afavorir l'actitud positiva front la recerca de treball" ha apuntat Jiménez.

  La Mancomunitat de la Ribera Baixa ha acollit recentment una jornada informativa sobre la iniciativa que té com a objectiu fomentar l'emprenedoria social i millorar l'ocupabilitat. La jornada es va encetar amb una dinàmica de grup on es plantejaren diferents qüestions per conéixer les expectatives dels candidats i les mancances que troben en els programes de formació i orientació i també els principals inconvenients a l'hora de buscar feina. Els principals problemes que es van detectar són, tal i com van respondre la majoria d'assistents a esta sessió, la desinformació per part de les entitats competents, també la manca d'ajust a la realitat laboral i els requisits exigents per tal d'optar a les ofertes laborals, entre d'altres.

  El programa es dividirà en quatre àrees de treball: l'autoconeixement (balanç de competències i intel·ligència emocional), el mercat de treball (vies d'accés, mapa d'ocupabilitat i intermediació laboral), ferramentes de recerca (currículum vitae, carta de presentació i recerca online) i simulació d'una empresa cooperativa de treball associat.

  El programa consistirà en la creació d'equips heterogenis de persones desocupades i/o que busquen una millora d'ocupació amb esperit dinàmic, compromès i solidari que coordinades per una persona dinamitzadora d'oportunitats, reforcen les seues competències, generen coneixement col·lectiu, per fer-se visibles i col·laborar en la consecució d'un fi comú: aconseguir treball, tant per compte propi com aliè.

  Pujar