elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca ofereix a la plantilla de la Policia Local una formació sobre la detecció de drogues en conductors

Sueca ofereix a la plantilla de la Policia Local una formació sobre la detecció de drogues en conductors
  MÉS FOTOS
  Sueca ofereix a la plantilla de la Policia Local una formació sobre la detecció de drogues en conductors - (foto 2)
  Sueca ofereix a la plantilla de la Policia Local una formació sobre la detecció de drogues en conductors - (foto 3)

  L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, ha oferit a la plantilla de Policia Local un curs d'habilitació per a la detecció de drogues en la conducció. “Des del departament, treballem contínuament per a procurar als nostres agents la millor formació en diverses matèries que els ajuden a afrontar la seua labor diària. En esta ocasió, este curs servirà perquè estiguen perfectament qualificats, conforme marca el protocol i la llei, a l'hora de realitzar les proves específiques de detecció de consum d'estes substàncies”, ha assenyalat la regidora de Seguretat Ciutadana, Noelia Benedito, qui ha considerat també esta formació prioritària per a aconseguir una ciutat més segura i saludable, evitant el perill que suposa per a la resta de la ciutadania als carrers, l'actitud de conductors sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

  El curs, homologat per l'Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE), habilita als agents perquè puguen realitzar els controls d'estes substàncies en la via pública. S'ha dividit en dues parts: una teòrica, en la qual es tracta la normativa i la legislació vigent, des del punt de vista administratiu i penal; i una altra pràctica, en la qual s'aprén a manejar els diferents instruments de precisió que existeixen. A més dels formadors, en el curs ha participat també un metge col·laborador de la Direcció General de Trànsit (DGT), expert en el reconeixement de símptomes. Finalment, els assistents al curs van realitzar una pràctica al carrer en la qual es van detectar 7 conductors sota els efectes de diferents substàncies tòxiques.

  Des de fa sis mesos, la Policia Local de Sueca ha extremat les campanyes per a la detecció de drogues i alcohol al volant amb un resultat molt efectiu “aconseguint, a poc a poc, que es reduïsca el nombre d'accidents de trànsit en la població. En este sentit, ens hem convertit en un referent a la província en matèria de seguretat viària”, ha explicat l'inspector cap de la Policia Local, Ricardo Muñoz.

  Pujar