18 de setembre de 2020 18/9/20

Sueca obrirà la piscina descoberta amb un cap de setmana de portes obertes

Sueca obrirà la piscina descoberta amb un cap de setmana de portes obertes - (foto 1)
  • L’Ajuntament ha destinat més de 200.000 euros per finalitzar les obres pendents i condicionar l’equipament i entorn de la instal·lació

  • El nou servei estarà obert inicialment la temporada d’estiu, des del 15 de juny fins al 15 de setembre

MÉS FOTOS
Sueca obrirà la piscina descoberta amb un cap de setmana de portes obertes - (foto 2)
Sueca obrirà la piscina descoberta amb un cap de setmana de portes obertes - (foto 3)

Sueca ha programat el pròxim cap de setmana unes jornades de portes obertes per celebrar l’obertura de la nova piscina municipal descoberta. L’esperada posada en marxa de la nova instal·lació, annexa a la Piscina Municipal Coberta «Vicent Vera», serà el pròxim divendres, 14 de juny, a partir de les 16:00 hores. L’accés serà completament gratuït en la jornada inaugural i també el dissabte i diumenge, 15 i 16 de juny, per totes aquelles persones que vulguen conéixer el nou complex lúdic-esportiu.

El nou servei estarà obert inicialment la temporada d’estiu, des del 15 de juny fins al 15 de setembre, d’11:00 a 20:00 hores, de dilluns a divendres i els caps de setmana, dissabte i diumenge, des de les 10:30 fins les 20:30 hores.

Les entrades o abonaments podran adquirir-se en la recepció de la piscina coberta. Les persones usuàries podran optar per l’abonament de 10 entrades (10€) o l’entrada senzilla (2€ a partir de 14 anys). L’accés serà gratuït de 0 a 5 anys i hi haurà també tarifa especial d’1,5 € de 5 a 14 anys. La instal·lació tindrà, però, aforament limitat a 150 persones.

En estos primers mesos de funcionament, a més de les piscines per a adults i infants, i la zona de platja amb hamaques i parasols i una àrea d’ombra, s’han habilitat també els vestidors amb wc’s i dutxes i una zona de menjador amb màquines expenedores. A més, estarà permesa també l’entrada de menjar i begudes i el seu consum en la zona autoritzada. La piscina, de forma irregular, té una dimensió de 400 m2 i la seua profunditat oscil·la des dels 30 centímetres (zona infantil) a 1,80 metres en la zona de màxima profunditat.

En esta darrera legislatura, l’Ajuntament de Sueca ha destinat vora 200.000 euros per poder finalitzar les obres pendents i condicionar la instal·lació i el seu equipament, l’entorn i la zona d’estacionament. Esta darrera intervenció està previst que s’aborde en el darrer trimestre de l’any.

La piscina municipal descoberta ha estat una instal·lació llargament esperada pel poble de Sueca. Les obres havien de ser finançades pel conegut com a Pla Confiança de la Generalitat Valenciana i  van quedar  paralitzades des de l’any 2012 per l’impagament de l’ens autonòmic a l’empresa inicialment adjudicatària. A partir d’este moment, la construcció de la nova piscina municipal es va vore interrompuda en nombroses ocasions. El projecte va sofrir les conseqüències directes de la crisi econòmica de manera reiterada i, en els anys més complicats, les empreses es quedaven el projecte a un preu molt ajustat i, quan no podien fer-li front, l'abandonaven. No obstant, ja en l’anterior legislatura (2011-2015), el consistori suecà va rebre el document oficial de la consignació pressupostària per part de la Generalitat i va treure a licitació el contracte, per procediment obert, per poder finalitzar la construcció que ha requerit l’aportació de fons municipals per completar-se.

Raquel Tamarit, alcaldessa en funcions, s’ha mostrat molt satisfeta de poder donar esta notícia al poble de Sueca. «La setmana passada es van recepcionar les obres i no hem volgut que les suecanes i suecans tingueren que esperar més. En menys d’una setmana  hem acabat d’enllestir tot perquè este estiu, per fi, puguem gaudir de l’esperada piscina descoberta» ha afirmat.

Tamarit s’ha referit també a tot el temps que s’ha fet esperar la instal·lació. «Estes obres, que s’han prolongat al llarg de diferents legislatures, han suposat una llosa per als diferents governs locals que han carregat amb l'inacabament de la piscina. Amb la reactivació de les obres, després de rebre la consignació pressupostària definitiva per part de la Generalitat, i els esforços extra que hem hagut de realitzar des de l’Ajuntament, invertint una quantia important per a la finalització dels treballs, hui podem dir que ja és una realitat» ha celebrat.

Este mateix matí, l’alcaldessa i alguns del regidors del govern local en funcions han supervisat les últimes actuacions abans de l’obertura.

A partir de dilluns vinent, la primera setmana que estarà en funcionament la piscina, l’Ajuntament convidarà als col·legis de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes per donar a conéixer la instal·lació a la població escolar.

Pujar