27 de gener de 2020 27/1/20

Sueca rep al jove pianista Ferran López, guanyador del Golden Classical Music Awards

Sueca rep al jove pianista Ferran López, guanyador del Golden Classical Music Awards - (foto 1)
  • El músic i compositor suecà oferirà un concert a la seua ciutat el 12 de gener, en el Centre Cultural Bernat i Baldoví

L'Ajuntament de Sueca ha volgut reconéixer públicament els mèrits acadèmics del jove pianista i compositor Ferran López, de 16 anys, guanyador del prestigiós premi internacional Golden Classical Music Awards en la seua categoria. Este reconeixement li ha permés tocar, per primera vegada, en el cèlebre Carnegie Hall de Nova York. “Ha sigut un autèntic privilegi poder tocar allí, considerat per qualsevol músic com l'escenari més important del món”, en paraules de Ferran López.

Acompanyat dels seus pares, el reconegut jove músic ha sigut rebut este matí en el despatx d'alcaldia pel regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez, i l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. “Hui hem tingut el plaer de rebre a Ferran a l'Ajuntament, un jove suecà amb un palmarés de premis increïble, tenint en compte l'edat que té. Volem mostrar el nostre reconeixement i felicitar-lo per l'últim prestigiós guardó que ha rebut, al mateix temps que brindar-li la possibilitat que oferisca un concert a la seua ciutat perquè tots puguem gaudir dels seus dots brillants al piano i composició d'obres musicals”, ha explicat el regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez.

Ferran López ha sigut reconegut, a més, amb primers premis internacionals a Londres, Viena, París i Salzburg. A nivell nacional, se li ha concedit el Premi Especial del Jurat en el XXI Concurs de Piano Fundación Don Juan de Borbón, celebrat a Segòvia, i el segon premi en el Concurs Internacional de Piano de Sigüenza, entre altres.

Ferran López va iniciar els seus estudis de música amb 8 anys, en l'Ateneu Musical de Sueca i, en l'actualitat, continua formant-se en el Conservatori Públic Rafael Talens de Cullera. “No calcule les hores que li dedique al piano al dia, simplement, fins que no aconseguisc el resultat que vull, no m'alce. Les meues perspectives de futur consisteixen a continuar oferint concerts, continuar estudiant i continuar formant-me; això és el més important”.

Pujar