elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca escalfa fogons per al 62 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Sueca escalfa fogons per al 62 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
  • Tindrà lloc el proper 10 de setembre i reunirà, com ja és tota una tradició, els millors cuiners de paella de tot el món

MÉS FOTOS
Sueca escalfa fogons per al 62 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca - (foto 2)
Sueca escalfa fogons per al 62 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca - (foto 3)
Sueca escalfa fogons per al 62 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca - (foto 4)
Sueca escalfa fogons per al 62 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca - (foto 5)

'Els millors cuiners del món, en un sol lloc.' Així diu el cartell del 62 Concurs Internacional de la Paella Valenciana de Sueca. I raó no n'hi falta. És el concurs gastronòmic més antic del món i cada any reuneix els més prestigiosos mestres paellers internacionals. Tot un repte per a qualsevol cuiner que calgui ja que el premiat s'alça amb el títol de millor cuiner de paella valenciana del món.

Un concurs que cada any ha anat guanyant en reconeixement local, nacional i internacional des que fa més de mig segle es va llançar aquest certamen, sense saber com arribaria de lluny. Avui forma part de l'ADN dels veïns de Sueca que cada setembre omplen el Parc de l'Estació, com ho faran el proper 10 de setembre: “Per als veïns de Sueca aquest concurs és una cosa intocable, una cosa tan seua com el Certamen Internacional de MIM i els suecans treballem cada dia perquè aquest concurs es perpetue en el temps”, ha indicat l'alcalde de la localitat, Dimas Vázquez, en declaracions a elperiodic.com.

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la nova edició en un enclavament tan mític i monumental com la Montanyeta del Sants, envoltada d'aquells camps d'arròs que entronen Sueca com la capital mundial d'aquest cereal.

A la roda de premsa de presentació, hi han intervingut l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora responsable de Turisme i del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea; el director del certamen, Tony Landete; el coordinador gastronòmic del concurs, Adolfo Cuquerella; i el president del Gremi d'Hostaleria, Salvador Ortega. L'acte ha comptat amb l'assistència del director general de Desenvolupament Rural, David Torres; i el director del CdT de València, Javier Solsona, que hi ha acudit també en representació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Participants de tot el món

Està previst que hi participin concursants de tot el món fins a un total d'uns quaranta, encara està per determinar qui seran encara que el que sí que està segur és que tindran el llistó molt alt, ja que cada any el concurs se supera.

Pel que fa a la participació internacional, Egea ha indicat que ja han mostrat el seu interès per anar a Sueca, professionals procedents de Mèxic, Japó, Nova Zelanda, Perú i Argentina, entre d'altres. A més, ha assenyalat que el certamen seguirà amb el mateix format que l'any passat de 40 participants: 14 de la Comunitat Valenciana, 13 nacionals, 10 internacionals i 3 locals.

Una inversió amb un important retorn

El concurs, més enllà del renom internacional, té un retorn econòmic important per a la localitat, que inverteix uns 100.000 euros entre l'aportació municipal i la dels patrocinadors, que aquest any superen la vintena, moltes empreses locals que aposten pel seu concurs de paella: “La inversió val la pena i molt i cal agrair als patrocinadors que ens donen suport”, ha expressat la regidora responsable, Manoli Egea.

Toni Landete ha destacat que l'objectiu de l'organització del concurs és molt clar: “Treballar de valent i fer tot el possible per aconseguir, any rere any, una millor gestió i professionalització del Concurs”. Finalment ha tingut paraules d'agraïment per al Gremi d'Hostaleria; els patrocinadors; els mitjans de comunicació; el coordinador gastronòmic Adolfo Cuquerella; la regidora responsable, Manoli Egea; i l'alcalde, Dimas Vázquez.

Prèviament a la presentació de la 62a edició del Concurs, ha tingut lloc la signatura de convenis amb els patrocinadors del certamen a la cuina típica valenciana del segle XVIII que es conserva a l'edifici de l'ermita de la Muntanyeta dels Sants.

Pujar