elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca avança en la revisió del seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Sueca avança en la revisió del seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
    MÉS FOTOS
    Sueca avança en la revisió del seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible - (foto 2)

    L'Ajuntament de Sueca ha conegut este dijous els primers resultats del treball de revisió del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Sueca. L'equip al capdavant de l'estudi ha presentat davant de l'alcaldessa, Raquel Tamarit, i els regidors i tècnics municipals de les àrees implicades, la primera aproximació de la diagnosi de la revisió del document.

    La primera dada evident en la mobilitat generada pels residents de Sueca és que els desplaçaments, en gran mesura, es desenvolupen mitjançant formes no motoritzades. Gairebé el 63% dels viatges es realitzen caminant o amb bicicleta, la qual cosa suposa un elevat índex de qualitat de vida. Els viatges amb cotxe cobreixen pràcticament la resta de la mobilitat aconseguint el 35% del total, amb una ocupació mitjana de 1,08 persones per vehicles.

    Este primer anàlisi evidencia també una pràcticament nul·la presència dels mitjans de transport públics, amb a penes un 2,2%. La bicicleta apareix també com a mitjà de transport i encara que amb un índex baix, s'individua la seua important presència, el que suposa una certa predisposició positiva per part dels residents al seu ús.

    El 72% dels viatges que es realitzen a l'interior de Sueca pels residents s'efectuen caminant. D'altra banda es registren més de 18.000 desplaçaments interurbans diaris que es realitzen amb cotxe, amb una ocupació mitjana de 1,1 persones per cotxe. La bicicleta també hi té presència encara que el percentatge no arriba al 3%.

    Pel que fa als viatges de Sueca a l'exterior, el principal mitjà de transport és el cotxe, que representa més d'un 85%, tot deixant entreveure que el transport públic col·lectiu no representa una alternativa vàlida (12,4%). Tampoc la bicicleta s'utilitza en els desplaçaments a l'exterior, malgrat la distància reduïda i perfectament assolible, la qual cosa denota una certa falta de confiança en l'ús de la bicicleta per a eixir del municipi, potser lligat a motius de seguretat.

    Isabel Espinós, directora operativa de l'empresa encarregada de l'estudi de revisió, ha fet una valoració positiva dels primers resultats obtinguts. D'una banda, l'experta ha destacat l'alt índex de desplaçaments a peu; en el costat oposat, però, ha apuntat també que s'ha registrat un índex important de desplaçaments interurbans curts en cotxe. A més de les dades sobre els desplaçaments, l'equip ha aportat també un estudi en què s'analitzen altres aspectes com ara els problemes d'estacionament, l'adequació de les zones de càrrega i descàrrega o les places d'estacionament adaptades, entre d'altres.

    Isabel Jiménez, regidora de Medi Ambient, qui també s'ha mostrat sorpresa per les dades positives que se'n desprenen de la diagnosi, ha destacat l'alta participació i la bona acollida per part de la ciutadania, pel que fa a la resposta a les enquestes. L'edil ha aplaudit el treball realitzat i ha assegurat que “este estudi, fomentat en dades objectives, ens ajudarà a  donar una resposta racional i sostenible a tots els problemes de mobilitat que es detecten”.

    A partir d'esta compilació de dades, l'equip plantejarà al consistori una sèrie de línies d'actuació que s'estudiaran en la propera fase per tal de valorar la seua adopció.

     

     

     

    Pujar