23 de gener de 2021 23/1/21

Sueca augmentarà la plantilla de la seua Policia Local en 10 agents més

Sueca augmentarà la plantilla de la seua Policia Local en 10 agents més - (foto 1)
  • Les Regidories de Seguretat Ciutadana i Recursos Humans es mostren molt sensibles davant la necessitat urgent de solucionar el gran dèficit que arrossega esta plantilla des de fa molts anys

La Policia Local de Sueca vorà reforçada la seua plantilla en breu amb la incorporació de 10 agents més, després de les gestions realitzades per l'equip de govern davant la gravetat de la situació que arrossega este departament des de fa molts anys, per la falta de policies per a cobrir totes les necessitats de la població. Dilluns passat la Junta de Govern va acordar que, mitjançant resolució d'alcaldia, s'aprove la incorporació, com més prompte millor, d'estos nous agents. “Per al departament de Recursos Humans suposa una prioritat absoluta solucionar esta greu insuficiència. Estem treballant amb celeritat per a poder cobrir com més prompte millor este dèficit”, ha afirmat el regidor d'este àrea, José Miguel Giménez.

En el seu moment es va realitzar una catalogació de la plantilla formada per 64 agents. Com a conseqüència del nombre de jubilacions (ara un decret permet que puga concedir-se als 59 anys), el passe a segona activitat o aquells policies que s'han traslladat a altres departaments per a realitzar altres funcions dins de l'Ajuntament, la plantilla ha anat minvant-se fins al punt de resultar molt precària i insuficient per a atendre els serveis normals. A açò cal afegir, enguany, l'aprovació d'una normativa de caràcter autonòmic que prohibeix expressament la contractació de policies interins en els mesos d'estiu. Estos treballadors, encara que no eren agents de l'autoritat amb caràcter integral, ajudaven a cobrir les necessitats especialment en la zona marítima. Tan sols la seua presència aportava seguretat a la població. “Per tant, a la greu situació que arrossegàvem de falta d'efectius, hem sumat enguany la prohibició de contractar reforços a l'estiu. Després de comprovar que el tema d'augmentar els efectius de la Policia havia estat aparcat estos anys, ens hem posat a treballar ràpidament, accelerant tots els processos, per a donar una solució immediata a esta falta d'agents. Volem que la ciutadania siga conscient de la sensibilitat que està mostrant este equip de govern, juntament amb la Policia Local, davant esta necessitat”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez.

En este moment, s'han iniciat ja els diferents processos que, segons normativa legal, comporten les diferents places a cobrir, depenent de les característiques del lloc. A més, si durant els processos selectius es produïra alguna altra baixa, es podria incrementar el nombre de places vacants.  

Pujar