4 d’abril de 2020 4/4/20

Sueca afronta la recta final del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana a Mèxic

Sueca afronta la recta final del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana a Mèxic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca afronta la recta final del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana a Mèxic - (foto 2)
  Sueca afronta la recta final del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana a Mèxic - (foto 3)

  En poc més d'un mes es coneixerà el nom del restaurant cuiner de la Millor Paella Valenciana del Món de 2018. Mentre, el Concurs conclou el gran tour internacional que l'ha portat arreu del planeta per buscar els millors candidats per a esta 58 edició. Esta setmana ha tingut lloc la segona semifinal internacional a Mèxic celebrada en esta edició i  en la història del Concurs. La prova gastronòmica s'ha celebrat a Parras de la Fuente, denominat poble màgic en l'estat mexicà de Coahuila.

  Com a avantsala d'este certamen, el xef Vicente Montoliu va realitzar una master class d'elaboració del plat on van assistir més d'una vintena de professionals de la gastronomia  que van poder viure en primera persona la preparació d'una autèntica paella valenciana. La mateixa nit Ignacio Chacón va organitzar una vetlada on van acudir nombrosos xefs i personalitats destacades de la vida social mexicana. A més, l'esdeveniment va estar amenitzat pel cantautor mexicà Nicho Hinojosa i pel xef Armando Rodiel, qui va cuinar una paella per a més de 250 persones.

  El Concurs es va dur a terme en el celler de vi més antic antic d'Amèrica, el Celler Marqués de Aguayo, que data de 1593, i que és propietat de l'empresari Ignacio Chacón. Xefs procedents de tot Mèxic van demostrar el seu gran coneixement de l'autèntica paella valenciana en un certamen que va ser tot un èxit. L'ambaixador de la Paella Valenciana en Mèxic i Estats Units, Armando Rodiel, va ser el president del jurat compartint responsabilitat amb el xef i ambaixador de la paella valenciana a Costa Rica, Vicente Montoliu, i amb el xef Jordi Cañameras.

  Després d'una difícil deliberació es va lliurar el primer premi al xef Manuel Julia, del Restaurant Karbo en Baixa Califòrnia. El segon premi va ser per al xef Marco Martines, del restaurant Hacienda del Marqués en el Saltillo, i el tercer premi va ser per al xef Javier Lecha, de Monterrey.

  Durant la jornada del concurs es va comptar amb la presència dels reconeguts xefs, Leo Razo, d'Orange County, i la xef Tatiana Franco, de San Diego (Califòrnia), que van preparar una paella gegant per a més de 2300 persones.

  Esta semifinal que s'ha lliurat a Mèxic ha sigut l'última parada abans de la gran final del Concurs Internacional de Paella Valenciana que es disputarà a la localitat de Sueca, el pròxim diumenge 16 de setembre.

  Pujar