elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria d'Acció Social de Sueca lliura els certificats del curs per a cuidadors i cuidadores no professionals de persones dependents

La Regidoria d'Acció Social de Sueca lliura els certificats del curs per a cuidadors i cuidadores no professionals de persones dependents

  La Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Sueca ha entregat este matí els certificats acreditatius del curs que ha oferit per a Cuidadors No Professionals de persones dependents, dins del Servei de Promoció de l'Autonomia, tal com estableix la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Un dels requisits dels cuidadors no professionals que estableix la normativa aplicable, és acreditar una formació específica en matèria de cures a persones dependents, o bé comprometre's a realitzar-la. L'objectiu és garantir una qualitat de les cures de la persona en situació de dependència en el seu entorn, i cuidar al cuidador dotant-li de les eines necessàries de suport i formació. Per a això, el Servei Municipal d'Atenció a la Dependència de l'Ajuntament desenvolupa estes accions formatives en funció de les necessitats.

  Les persones destinatàries d'este curs de formació, amb una duració de 25 hores, han sigut els cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situació de dependència, reconeguts com a tals en la resolució del Programa Individual d'Atenció (PIA), per la qual es concedeix la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar.

  Els objectius d'esta acció han sigut: facilitar coneixements bàsics als cuidadors; l'aplicació d'estratègies per a millorar l'autonomia personal de les persones dependents; oferir informació sobre productes de suport; i facilitar un suport emocional a les persones cuidadores a través d'actuacions d'autocura.

  Amb l'acte d'este matí, s'ha pretés oferir un reconeixement als cuidadors i cuidadores de les persones dependents que han fet l'esforç d'acudir a esta acció formativa. La regidora d'Acció Social, Manoli Egea, encarregada d'entregar els certificats, ha agraït a tots i totes la seua participació i els ha desitjat “que este curs haja sigut de gran utilitat i vos ajude, si així ho desitgeu, a continuar formant-vos en este àmbit”.

  Així mateix, amb la publicació de la Resolució de 20 de novembre de 2019, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es crea a la Comunitat Valenciana un cens de persones cuidadores en l'entorn familiar, l'objectiu és, a més, que el cuidador o cuidadora puga accedir a un programa formatiu que els permeta obtindre una qualificació professional que facilite la seua inserció laboral com a Cuidador/a o Gerocultor/a, Auxiliar d'ajuda a domicili o Assistent Personal.

  Pujar