elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La presència d’abocadors il·legals a Sueca: un problema sense resposta

La presència d’abocadors il·legals a Sueca: un problema sense resposta
  • Acció Ecologista-Agró denuncia la passivitat de les autoritats municipals

L'abocament incontrolat de residus sense les garanties ambientals necessàries s'està agreujant en la Comunitat Valenciana. Un dels municipis afectats és Sueca on membres d'Acció Ecologista-Agró han identificat, des que ha començat l'any, dos abocadors il·legals. Davant la lamentable situació i la passivitat de l'ajuntament per a fer-li front, volem denunciar aquesta pràctica amb la col·laboració dels ciutadans.

"No és la primera vegada que denunciem la proliferació dels abocadors a Sueca i que ens mobilitzem, amb la participació de la ciutadania, per a la seua localització i eliminació, ja que suposen un perill ambiental i sanitari per a tots els veïns i les veïnes del municipi", asseguren.

Enguany el col·lectiu ha identificat dos abocadors il·legals. Un d'ells es troba, des de fa anys, en el camí Vell de Cullera i l'altre, més recent, al pont de la CV-515. En tots dos punts negres, segons les fotos aportades per membres de l'associació, abunden fem, voluminosos i restes d'obra, entre altres.

Però també crida l'atenció la presència d'unes quantes neveres, altament contaminants, dins d'una séquia que hi ha al camí Vell de Cullera i que, desgraciadament comunica amb alguns camps d'arròs del Parc Natural de l'Albufera.

En conseqüència, van contactar ja fa uns mesos amb els responsables de l'Ajuntament per a informar-los i demanar-los la neteja i la clausura d'aquests punts negres.

Finalment, des d'AE-Agró "demanem a les autoritats competents la urgent neteja i clausura d'aquests punts negres, així com una major vigilància per a evitar la seua proliferació"

A més, "considerem que és necessària una campanya d'informació i conscienciació pública i una major senyalització de prohibició en les zones més naturals de Sueca, per a evitar aquests comportaments tan irresponsables, que van en contra de la legislació ambiental", asseguren.

MÉS FOTOS
La presència d’abocadors il·legals a Sueca: un problema sense resposta - (foto 2)
La presència d’abocadors il·legals a Sueca: un problema sense resposta - (foto 3)
La presència d’abocadors il·legals a Sueca: un problema sense resposta - (foto 4)
La presència d’abocadors il·legals a Sueca: un problema sense resposta - (foto 5)
La presència d’abocadors il·legals a Sueca: un problema sense resposta - (foto 6)
Pujar