elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El municipi de Sueca, triat per la Fundació València CF per a participar en un concurs d'art urbà

  El municipi de Sueca, junt als de Cullera i Riba-roja de Túria, han sigut els seleccionats finalment per la Fundació València CF, d'entre tots els presentats, per a participar en la primera edició de la Ruta d'Art Urbà del València CF, una iniciativa que té per objectius acostar tot el relatiu a este club al turisme de les poblacions valencianes, “creant així un nou reclam turístic a la província”, al mateix temps que promocionar el treball de joves artistes urbans de la Comunitat Valenciana, tal com han explicat des de l'organització.

  “Només vaig llegir la convocatòria, vam considerar que Sueca havia de ser una de les ciutats que devia participar en el projecte, no sols com a bressol de molts jugadors il·lustres de la pedrera del València CF, sinó també com a bressol d'un grandíssim nombre d'aficionats del club. La grata sorpresa d'haver sigut triats ens suposa un gran incentiu per a continuar treballant en pro del futbol i d'altres esports”, ha explicat la regidora d'Esports, Celia Beltrán, qui ha aprofitat per a anunciar que el dia 30 de setembre la nostra ciutat acollirà un partit en el qual participaran jugadors veterans del València CF i de la SD Sueca.

  Per a participar en el projecte, la Fundació València CF i l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Esports, han acordat la cessió d'un mur en un lloc significatiu per al valencianisme com és l'estadi municipal que porta el nom del mític jugador Antonio Puchades. “Ens sentim molt contents que la nostra ciutat haja sigut una de les triades per a participar en el projecte per la gran vinculació que té amb este club del qual van formar part tants bons futbolistes suecans, especialment, Antonio Puchades. Estarem molt orgullosos de poder gaudir d'eixe mural en el qual estarà representada la relació entre el València CF i Sueca”, ha expressat l'alcaldessa en funcions, Manoli Egea.

  Des de la Fundació València CF s'ha convocat un concurs per a l'elecció final del disseny que es realitzarà a Sueca, al qual poden presentar-se artistes en l'especialitat d'art urbà. “Tota aquella persona interessada a participar, pot consultar les bases en la nostra pàgina web i xarxes socials. Podran optar als premis d'un municipi o dels tres si ho desitgen, presentant 3 projectes diferents segons siga per a Sueca, Cullera o Riba-roja de Túria”, ha explicat Loles Ruiz, de la Fundació València CF.

  La temàtica dels treballs que es presenten al concurs haurà d'estar relacionada amb el centenari de l'estadi de Mestalla que se celebra enguany. Així mateix, el disseny haurà de reflectir també la idiosincràsia del municipi i la seua relació amb el València CF. Els guanyadors en cadascuna de les tres poblacions, a més de poder pintar el seu disseny en la paret seleccionada per a l'ocasió, rebran un premi en metàl·lic de 4.000 euros. El segon premi obtindrà 500 euros i, el tercer, 300 euros. El termini per a la presentació de projectes finalitza el 21 d'agost.

  Les nou obres finalistes s'exposaran en la mostra que acollirà l'estadi de Mestalla dins dels actes previstos per a commemorar el seu centenari.

  Pujar