elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sueca tramita prop de 1.500 expedients de justícia gratuïta

  • Malgrat les dificultats imposades per la pandèmia, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sueca continua desenvolupant una intensa activitat per ajudar als que més ho necessiten

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sueca s'encarrega d'oferir i tramitar el servei de justícia gratuïta, més necessari que mai per als ciutadans amb menor poder adquisitiu, a causa de la forta crisi social i econòmica provocada per la pandèmia.

La COVID-19 ha ocasionat que es paralitzen o retarden determinats serveis socials. No obstant això, el servei d'orientació jurídica (que gestiona la prestació del dret de defensa per als ciutadans i ciutadanes que tenen concedit el benefici de la justícia) no s'ha detingut i continua el seu perfecte desenvolupament, des de la seva seu en la 3a planta de l'edifici del Palau de Justícia de Sueca.

En concret, en el que portem d'any, s'han tramitat 1.491 expedients de sol·licitud gratuïta, dels quals 498 expedients són procediments d'ordres civils, contenciosos administratius i laborals i la resta són procediments penals i d'atenció a les víctimes de violència de gènere. L'atenció presencial a tots aquells que han acudit a les oficines a sol·licitar informació sobre la justícia gratuïta supera el número de 600 persones.

Quan queden pocs mesos perquè acabe el 2020 i amb la segona onada de la pandèmia delimitant de nou la vida diària de moltes persones, el degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sueca, Jesús Muñoz, assenyala que “estem molt satisfets de poder ajudar a tanta gent malgrat les dures circumstàncies que s'imposen per la COVID 19”. “És una llavor social que el nostre col·legi compleix amb plena satisfacció. És molt important que, les persones que no compten amb suficients recursos econòmics, puguin veure els seus drets defensats per un advocat. Aquest és un pilar bàsic de l'estat social, democràtic i de dret, com en el que vivim”, afegeix Muñoz.

Atenen 15 poblacions

El Col·legi d'Advocats de Sueca té el seu àmbit d'actuació en els 15 municipis que componen el partit judicial de Sueca i que abasten a una població de més de 93.000 habitants, un número que s'incrementa considerablement en els mesos estivals.

Tal com ja hem indicat, el Servei d'Orientació Jurídica (SOJ) es presta en la seu col·legial que es troba situada en la planta tercera del Palau de Justícia de Sueca, Plaça del Convent, núm. 2. Els interessats poden acudir a sol·licitar informació i/o aportar documentació de dilluns a dijous de 10 a 14 hores.

I prèvia cita, els divendres de 10 hores a 14 hores, un lletrat exercent especialitzat en SOJ es reuneix amb el/la possible beneficiari/a del servei i l'assessora jurídicament sobre el seu cas, procedint a la designació d'advocat dels inclosos en les llistes dels diferents torns.

Indicar que, gràcies a l'interès mostrat per l'Ajuntament de Cullera, especialment per la seva regidora Francesca Ortiz, des de fa diversos anys, el servei d'orientació jurídica també es presta en les oficines municipals cullerenques, l'últim dijous de cada mes des de les 10 hores fins a les 14 hores.

Pujar