12 de juliol de 2020 12/7/20

L'Esquerra de Sueca presentarà una candidatura que combina experiència, joventut i coneixement de l'administració local

  L'Esquerra de Sueca presentarà una candidatura a les pròximes eleccions locals en la qual es combinen joventut, experiència i coneixedora de l'administració local. Esquerra Republicana (ERPV) i Esquerra Unida (EUPV) ja han ratificat l'acord electoral i presentaran una llista reforçada per dones i homes independents de l'esquerra nacionalista suecana.

  Divendres passat portaren a terme una àmplia reunió amb mig centenar de simpatitzants per a donar a conéixer i incorporar suggeriments al projecte polític. El programa estarà acabat aquesta mateixa setmana. "Es tracta d'un document viu i obert a millores", asseguren des de l'Esquerra de Sueca.

  Exposaren la voluntat de la coalició d'esquerra de "posar en marxa un ajuntament bloquejat per l'apatia, inèrcia, falta d'idees i la por a prendre decisions". "No es pot estar més preocupat pel càrrec que pel poble de Sueca", van afegir en clara referència a l'immobilisme demostrat pel govern local en els darrers anys.

  Horts urbans i Pòsit Agrícola

  L'Esquerra de Sueca proposarà recuperar el Pòsit Agrícola Municipal, servei de caràcter local, que data del segle XVIII i que va revertir en la comptabilitat general de l'ajuntament en temps de bonança econòmica. Té per objecte fonamental el préstec en metàl·lic (microcrèdits) per al foment i desenvolupament de l'activitat agrícola radicada en el terme municipal.

  També estén la seua finalitat entre totes les veïnes i veïns que posseïsquen finques rústiques, així com entitats i associacions agràries que desenvolupen la seua activitat en el municipi. "L'objectiu, ara, és de facilitar que els xicotets propietaris que tenen camps perduts o abandonats puguen disposar dels diners necessaris per a netejar-los i, si fóra el cas, posar-los en producció o cedir-los a llauradors per a la seua explotació", expliquen.

  D'altra banda, ERPV i EUPV, posaran damunt la taula la necessitat de crear horts urbans, agrupacions de terra repartides en menudes parcel·les d’uns 50 metres quadrats, per a la seua explotació de particulars. "Milloraran l’entorn dels afores del poble lindants amb la zona urbana al mateix temps que crearan espais útils per a l'economia familiar", afirmen.

  El projecte polític de L'Esquerra de Sueca contempla un ample ventall de propostes, "possibles i realistes", asseguren, com dotar de més serveis per a les persones majors i tornar a tindre un servei de podòleg/a per als jubilats del CEAM; prohibir el pas de camions de gran tonatge per la N-332 al seu pas per la població mentre no hi haja una solució; aprovar noms de carrers per a Camilo Albert, Virtudes Cuevas, Amado Granell, Manuel Sanchis Guarner i Vicent Andrés Estellés; i recuperar els “Quaderns de Sueca” per a publicar treballs breus relacionats amb el nostre poble i posar en funcionament un servei de publicacions.

  Pujar