6 de juliol de 2020 6/7/20

L'Esquerra de Sueca denuncia que el Govern local preveu privatitzar altres 60 llocs de treball

  L'Esquerra de Sueca qualifica d'"incoherència política" la intenció de Compromís de privatitzar les 60 places de treball necessàries per a posar en funcionament la residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional intel·lectual. El Govern local (Compromís i GISPM) preveu obrir el pròxim estiu aquest servei que és una ampliació del Taller Ocupacional Municipal.

  Des de la coalició liderada pel jove Germán Rodríguez, formada per Esquerra Unida (EUPV) i Esquerra Republicana (ERPV), consideren "no ens val l'excusa de què se'ls ha tirat el temps al damunt i que la privatització és la via més adequada". Rodríguez recorda que la tercera i última fase del projecte d'obres, una vella reivindicació de Sueca i la Ribera Baixa, data de gener de 2017.

  El conveni de construcció de 2,3 milions d'euros fou signat en aquella data per la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra i la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ambdues de Compromís com Raquel Tamarit, alcaldessa de Sueca. "Temps n'han tingut de sobra en dos anys per a preparar una oferta pública conforme als principis d'igualtat, publicitat, mèrit i capacitat", afirma el cap de llista de la candidatura.

  L'objectiu del Govern local, segons va revelar la mateixa Tamarit en un Ple municipal recent, és adjudicar la gestió d'eixos 60 llocs de treball a una empresa privada durant sis mesos amb possibilitat de dues pròrrogues anuals. Des de L'Esquerra de Sueca proposaran activar els mecanismes legals necessaris per tal que es convoquen concursos i/o oposicions per a la totalitat o part de les places, més les corresponents borses de treball rotatòries.

  Les noves instal·lacions acolliran un total de 120 usuaris entre la residència, el centre ocupacional i en centre de dia. Actualment acull a 41 persones en jornada diürna. Vuitanta de les places són de nova creació, la meitat d'atenció diürna i l'altra meitat durant les 24 hores.

  Aquesta nova privatització no és l'única de l'Ajuntament de Sueca. L'estiu passat va fer el mateix amb el servei municipal de Salvament i Socorrisme i manté privatitzades, des de fa dues legislatures, la borsa de treball i la cuina de la Residència de Gent Major Sant Josep, entre altres serveis municipals

  Pujar