elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sueca entrega els XXV Premis a l'Ús del Valencià en les Falles

L'Ajuntament de Sueca entrega els XXV Premis a l'Ús del Valencià en les Falles
  • Es tracta d'uns guardons que tenen per objectiu promoure i dignificar l'ús social del valencià i de l'activitat literària en els llibrets i monuments fallers

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Promoció Lingüística, ha entregat els XXV Premis per l'Ús del Valencià en les Falles de 2023, uns guardons que tenen per objectiu promoure i dignificar l'ús social del valencià i de l'activitat literària en els llibrets i monuments fallers.

En l'acte van ser presents la regidora de Promoció Lingüística, Estefanía Requeni, junt a la regidora de Festes, Gema Navarro, i una gran representació de la corporació municipal; les falleres majors de Sueca, Clara Boix i Aitana Adsuar; el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós, i membres del col·lectiu. “Parlar de Falles és parlar de tradició, cultura, patrimoni… Però també d'esforç perquè tot estiga a punt. Un treball que es realitza durant tot un any i que al març dona els seus fruits. Any rere any vos supereu en enginy, disseny i originalitat”, ha assenyalat la regidora de Promoció Lingüística, Estefanía Requeni.

Pel que respecta als premis en esta edició:

  • Quant al Monument Faller, la menció extraordinària a l'ús del valencià, valorada en 100 euros, va ser per a la Falla El Portal; el tercer premi, de 200 euros, per a la Falla Xúquer; el segon premi, de 300 euros, per a la Falla Bernat Aliño; i el primer premi, dotat de 500 euros, va ser per a la Falla Plaça de l'Ajuntament.
  • Pel que respecta al Llibret, la menció extraordinària del jurat, valorada en 100 euros, va ser per a la Falla 18 de Juliol. A més, es van entregar 3 mencions especials del jurat, valorades en 150 euros cadascuna, a les Falles del Mercat, Verge de Sales i Cervantes. El tercer premi, dotat amb 350 euros, va ser per a la Falla Xúquer; el segon premi, de 550 euros, per a la Falla El Portal; i el primer premi, valorat en 750 euros, va ser per a la Falla Bernat Aliño.
Pujar