elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament presenta el programa d'actes amb motiu de la celebració de l'Any Joan Fuster

L'Ajuntament presenta el programa d'actes amb motiu de la celebració de l'Any Joan Fuster

    L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, i juntament amb la direcció de l'Espai Joan Fuster, ha presentat este matí el programa d'actes previst per la celebració en 2022 de l'Any Joan Fuster, declarat pel govern valencià amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor suecà. “L'Ajuntament de Sueca no podia quedar-se arrere en tot el relacionat amb esta commemoració, sempre tenint en compte les nostres limitacions quant a espais i recursos econòmics i humans. Malgrat tot, estem fent un gran esforç, tant des de l'Ajuntament com des de l'Espai Joan Fuster, i en col·laboració amb la resta d'institucions, perquè este any siga el més complet possible”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Vladimir Micó, qui ha relatat, en la roda de premsa de presentació, tots els actes propis que s'organitzaran des del consistori.

    Actes organitzats per l'Ajuntament

    El primer d'ells, ha consistit en la presentació del llibre Joan Fuster i Sueca, obra de Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells, comissaris de l'Any Joan Fuster, coeditat per l'Ajuntament i Edicions 96. A més, en el claustre de l'Espai Joan Fuster, s'oferirà una interessant exposició titulada El fons d'art de Joan Fuster. Una visió inèdita, comissariada per Enric Alforja i Aida Ferri, que podrà visitar-se des del 25 de març fins al 2 d'octubre. Així mateix, s'ha preparat un audiovisual documental amb el títol Espai Joan Fuster. Imatges i paraules, obra de Salvador Ortells (a més de comissari adjunt de l'Any Joan Fuster, director també de l'Espai Joan Fuster) i Manuel Granell, “en el qual es reflecteix la vertadera influència que ha tingut Fuster en Sueca i Sueca en Fuster, i la importància que té hui dia l'Espai Joan Fuster a la nostra ciutat”, en paraules de Vladimir Micó. Finalment, el regidor ha fet esment a la programació cultural anual que acull l'Espai Joan Fuster.

    Per la seua part, el director de l'Espai Joan Fuster, Salvador Ortells, ha intervingut també en la presentació agraint, en primer lloc, la implicació de l'Ajuntament en la celebració de l'Any Joan Fuster, així com de l'equip del Museu Joan Fuster “que permeten que s'aconseguisca qualsevol repte que ens proposem”. Així mateix, ha remarcat la importància de la col·laboració de Francesc Pérez Moragón, comissari de l'Any Joan Fuster. Quant als actes organitzats pròpiament des de l'Ajuntament, Salvador Ortells ha assenyalat com un dels objectius de la publicació del llibre Joan Fuster i Sueca, l'actualització de les activitats que ofereix l'Espai Joan Fuster després de cinc anys de funcionament. Pel que fa a l'exposició El fons d'art de Joan Fuster. Una visió inèdita, per a Salvador Ortells suposa l'activitat més important de tot el centenari que es realitzarà des de l'Ajuntament, “ja que permetrà contemplar obres que, per problemes d'espai, no havien pogut ser exposades abans”. Pel que respecta a l'audiovisual Espai Joan Fuster. Imatges i paraules, “servirà per a documentar gràficament tota l'evolució d'estos cinc anys des que va obrir les seues portes l'Espai Joan Fuster tal com el coneixem hui dia”.

    Actes programats en col·laboració amb altres institucions

    Quant als actes programats per altres institucions al voltant de la celebració de l'Any Joan Fuster, que compten també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, Vladimir Micó ha remarcat, entre altres, el curs formatiu per al professorat, amb el títol La crítica cultural en l'obra de Joan Fuster, coordinat per Salvador Ortells i Empar Tur, amb la col·laboració del Centre de Formació i Recursos del Professorat (CEFIRE) de Gandia. Així mateix, la setmana passada es va presentar la nova Aula Didàctica Infantil de l'Espai Joan Fuster, dirigida a xiquets i xiquetes d'entre 0 i 6 anys, coordinada per Salvador Ortells, Celia Torres i Teresa Añó, i que compta amb la col·laboració també de la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria.

    Finalment, el regidor Vladimir Micó ha fet al·lusió a la presentació del llibre Abans que el sol no creme, de Joan Fuster, amb pròleg de Salvador Ortells i il·lustracions de Sime Llícer, “un artista local, que compta amb una exposició artística amb el mateix títol, i que ens va proposar crear unes il·lustracions a base de la tècnica del gravat per a tornar a editar esta obra de Fuster tan emblemàtica i que tant reflecteix la realitat que vivim ací a la nostra ciutat, envoltada de camps d'arrossars. Esta col·laboració la realitzarem amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua”, ha explicat Vladimir Micó, qui ha conclòs la seua intervenció assenyalant que, després de tot el mal que ha provocat la pandèmia en la cultura, “està prevista, per a 2022, una afluència de 15.000 visites, 5.000 d'elles d'escolars; la qual cosa significa que, de nou, tornem amb moltes ganes a acudir als espais culturals, tenint al nostre museu com a un referent”.

    Pujar