30 de novembre de 2020 30/11/20

Els consultoris de les platges de Sueca i Cullera, tancats este estiu

Els consultoris de les platges de Sueca i Cullera, tancats este estiu - (foto 1)

  El Perelló, Les Palmeres i el Mareny Blau (Sueca) o El Racó a Cullera. Són alguns dels ambulatoris de platja que este estiu tenen les seues portes tancades o amb servicis mínims. El motiu, el retall que l'empresa gestora d'estos servicis, Ribera Salut, ha anat duent a terme en els últims anys i que ha culminat amb el tancament dels servicis en estos punts costaners.

  Els ajuntaments afectats com són Cullera, Sueca, el Mareny de Barraquetes i el Perelló han mostrat la seua indignació davant de "la decisió unilateral" de l'empresa concessionària d'aplicar retalls en estos punts durant l'estiu. Unes poblacions que durant l'estiu multipliquen la seua població al ser zones d'estiueig.

  Els consistoris afectats han mantingut trobades, tant els seus alcaldes com els seus regidors de sanitat. Tots ells s'han reunit recentment amb la directora general d'Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Isabel González, per a analitzar la situació. Des de la Conselleria han anunciat que es va a estudiar "l'inici d'accions legals" contra l'empresa concessionària "per no complir el pla d'atenció sanitària" durant l'estiu que el govern li ha exigit.

  En este pla es requerix, segons han explicat des de l'Ajuntament de Sueca, que l'empresa torne a obrir el consultori del Racó i amplie l'atenció en Oasi i el Far (els tres en Cullera) . En el cas de Sueca es requerix que s'amplie el servici del Perelló a les vesprades i es reòbriguen les urgències a més de tornar a posar en funcionament els consultoris dels Palmeres i el Mareny Blau en les condicions prèvies.

  Està previst que la Conselleria de Sanitat inspeccions els consultoris per a comprovar si l'assistència sanitària que presten s'adequa a les necessitats de la població: "No és de rebut que a Generalitat faça un esforç durant vacacions i la concessió sanitària no faça el corresponent esforç", criticava fa unes hores la consellera de Sanitat, Carmen Muntó, al ser preguntada pel tema.

  Els veïns estan indignats

  I mentres la Conselleria inicia estes accions, des dels ajuntaments afectats ja han començat una arreplegada de firmes per a fer patent "la disconformitat ciutadana" amb esta decisió de Ribera Salut. Una determinació que, segons han declarat fonts de l'Ajuntament de Sueca, "atén únicament a criteris mercantilistes per damunt de l'obligació de l'empresa de garantir una assistència sanitària en condicions".

  Així mateix, els veïns afectats mostren la seua indignació per haver de desplaçar-se a altres punts al no disposar de servicis oberts en les seues zones: "Hem hagut d'anar fins a Sueca perquè atengueren la meua filla perquè ací ho tenim totalment tancat", comenta un veí dels Palmeretes.

  Protestes que també s'han transformat en manifestacions, com la recent que va tindre lloc fa uns dies enfront de l'ambulatori del Far en Cullera. Un centenar de veïns es van manifestar a les portes del mateix per a exigir la seua reobertura. També va participar l'alcalde de la localitat, Jordi Major junt amb el tinent d'alcalde Hugo Font i l'alcaldessa pedània, Joana Mes.

  Una manifestació que pareix haver tingut els seus fruits perquè Ribera Salut acaba d'anunciar que oferirà servici de dilluns a divendres però només de 8 a 10 del matí en el dit centre sanitari a partir d'este dijous 20 de juliol. De moment, la resta ambulatoris afectats seguiran tancats estant ja a mitjan juliol.

   1 comentari
  Lafuente
  Lafuente
  20/07/2017 09:07
  Mi opinión al respecto

  El trato de la noticia me parece un poco sensacionalista. Quiero decir, Hospital La Ribera ha asegurado que no se trataba de un plan cerrado sino que estaba justificado en función de la demanda y visto que hay pacientes ahora van aumentar. De todas formas, Carmen Montón no informo al Hospital de cuál era la hoja de ruta a seguir de acuerdo a este plan. No sé, no estoy a favor de la desacreditación injustificada y es lo que el equipo de Montón está tratando conseguir solo para justificar su plan de reversión. Aunque recordemos que es el modelo Alzira está demostrando que funciona bien y ahorra costes. Ahí dejo mi planteamiento y que cada uno sea libre de opinar lo que quiera.

  Pujar