elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arxivada la causa contra Joan Baldoví per delicte urbanístic quan era alcalde de Sueca

Arxivada la causa contra Joan Baldoví per delicte urbanístic quan era alcalde de Sueca
  • El titular del jutjat considera que no existeix "cap indici del delicte investigat” ja que l'actuació “s'ajustaria a la legalitat”

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Sueca ha decretat el sobreseïment provisional de la causa per presumpta prevaricació administrativa per la qual havia citat a declarar com investigats el pròxim 17 de febrer a l’exalcalde de Sueca i diputat nacional Joan Baldoví, i a l’exalcaldesa d'aquesta mateixa localitat Raquel Tamarit.

El titular del jutjat, tal com han explicat des del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, considera que no existeix "cap indici del delicte investigat" ja que l'actuació de l'Ajuntament en relació a la legalitat d'unes obres es va ajustar "en tot cas a la legalitat i les resolucions judicials que l'afectaven". La resolució dictada hui no és ferma i contra ella cap recurs de reforma davant el propi jutjat.

Gir dels esdeveniments ja que Baldoví evitarà haver d'anar a declarar. Ell havia dit que aniria malgrat estar aforat. Els fets denunciats es remunten a 2007 quan uns propietaris van denunciar unes obres annexes que no tindrien llicència. Una il·legalitat que s'atribuiria a l'Ajuntament de Sueca, els serveis jurídics del qual van obligar a la paralització d'aquestes obres.

El magistrat ha pres aquesta decisió després de prendre declaració en qualitat d'investigada a una tècnica municipal. Així mateix, amb anterioritat, havia decretat l'arxivament de les diligències per a una altra investigada, que exerceix el càrrec de secretària municipal.

Pujar