elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El MIM més ambiciós torna al setembre a Sueca amb una quinzena d'estrenes

El MIM més ambiciós torna al setembre a Sueca amb una quinzena d'estrenes
  • El festival s'adapta a la situació sanitària, suprimint els espectacles al carrer i establint un estricte protocol de seguretat

MÉS FOTOS
El MIM més ambiciós torna al setembre a Sueca amb una quinzena d'estrenes - (foto 2)
El MIM més ambiciós torna al setembre a Sueca amb una quinzena d'estrenes - (foto 3)
El MIM més ambiciós torna al setembre a Sueca amb una quinzena d'estrenes - (foto 4)
El MIM més ambiciós torna al setembre a Sueca amb una quinzena d'estrenes - (foto 5)

Sueca tornarà a ser al setembre la capital de l'emoció i del teatre gestual. Després d'un dur any de pandèmia, la localitat es prepara per acollir del 15 al 19 de setembre la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) que aquest any vol convertir-se en la més ambiciosa i inèdita de la seua història. La seua gran varietat de propostes busquen connectar els espectadors a través de l'emoció i de propostes úniques: 26 companyies, tretze espais, mig centenar de representacions i algunes d'elles estrenes absolutes, que convertiran aquesta 31 edició en la més emblemàtica de la seua història.

Per les circumstàncies sanitàries no es realitzaran espectacles al carrer i aquests es traslladaran al Molí dels Passiegos, l'Escola Jardí de l'Ateneu, al Claustre del Convent, el Pàrquing de les Bassetes o el CEIP Cervantes.

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació de la mostra de la mà del seu director, Joan Santacreu, un acte a què també han assistit la secretària autonòmica de Cultura Raquel Tamarit, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, el regidor de Cultura, Vladimir Micó, i el director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinós.

El director ha explicat que aquest any serà un MIM "molt potent" i tan viu com edicions anteriors: "Serà un MIM inèdit perquè estarà adaptat totalment a les mesures sanitàries però, al mateix temps, serà el MIM més ambiciós que hem realitzat fins a la data".

Així, es va a preparar un important protocol sanitari per garantir la seguretat de tots els assistents. Per exemple, s'han adaptat els llocs per a l'ocasió i totes les entrades estaran assignades per seient, tant en els espectacles de pagament com gratuïts. Una novetat és que es va a instal·lar una graderia especial al Sequer de l'Espai Jove per poder ampliar aforament i aquest serà la substitució de la tradicional graderia instal·lada a la plaça de l'Ajuntament.

El regidor de Cultura Vladimir Micó ha comentat també una altra de les novetats i és la implicació de més regidories per fer d'aquest MIM el més complet i transversal de la seua història: a la de Serveis Municipals i Seguretat Ciutadana s'afegeixen en aquesta edició les regidories de festes, Comerç i Turisme. De fet, la nova marca turística de Sueca que va a presentar pròximament fa l'ullet a la seua mostra més internacional.

Tamarit ha recordat com el MIM ha tingut protagonisme durant tota la seua vida des de la infància, passant pel seu lloc com a regidora i alcaldessa de Sueca i ara, com a secretària autonòmica de Cultura: "En totes aquestes etapes sempre he fet el possible per donar-lo a conèixer i que tinguera el pressupost que es mereix "la secretària ha ressaltat que "la fórmula del MIM és idònia perquè els espectacles ajuden a evadir-se de molts fets que no ens agraden en el nostre dia a dia".

L'alcalde de Sueca ha afirmat aquest matí que "el MIM és el referent cultural de la nostra ciutat, l'esdeveniment que obre les portes de Sueca al món a través dels seus espectacles". Cal ressaltar que Sueca ha augmentat la seua assignació més d'un 30% més que en els últims anys".

Per la seua banda, el president de la Fundació Bancaixa ha agraït al MIM el no defallir tot i les circumstàncies complicades: "Són molts anys estant al costat del festival i estem segurs que els espectadors gaudiran com en edicions anteriors".

14 estrenes, quatre d'ells absoluts

El MIM estrenarà 14 espectacles en aquesta edició. Companyies internacionals com la Cie. Bivouac amb Perceptions; des del Regne Unit, Gandini amb 4x4: Ephemeral Architectures: i un altre dels plats forts serà l'estrena de Déjà vu, de la Cia. Manolo Alcántara, un espectacle suggerent, arriscat i fascinador que combina realitat i fantasia.

Les companyies valencianes tindran, un cop més, el suport de festival i prova d'això seran els quatre estrenes absolutes que es presentaran. La Cia. Maduixa amb Migraré, Cheval, de Laura Valero, Inndividu(e)s, de Arsènika o La llum del MIM de Radiant.

A més, altres sis espectacles arriben per primera vegada a la Comunitat Valenciana: O2 (Oxigen), dels portuguesos PIA: Mr. Blue Sky, de la Fam Teatre; Abans Collado amb les seves dues versions de Crisálida. Des de França, la Compagnie Hippocampe de Luis Torreão; una mica d'humor amb La mecànica & Mime Prague i el seu espectacle Water Falls; Sabordage! dels francesos La Mondiale Générale; els catalans Iluya ens faran volar amb Jet Lag; i per acabar, Yllana amb el seu nou treball Greenpiss.

Les entrades per a la 31 edició de festival ixiran a la venda de manera online el proper 1 de setembre i estaran disponibles a les taquilles de Centre Bernat i Baldoví de Sueca el dia després, el 2 de setembre.

Pujar