elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

ADOPS presenta la seua I Caminada amb la qual pretén recaptar fons per al seu projecte #sillonesmolones

ADOPS presenta la seua I Caminada amb la qual pretén recaptar fons per al seu projecte #sillonesmolones

  Este matí, a la sala de Juntes de Govern de l'Ajuntament, ha tingut lloc la presentació de la I Caminada solidària organitzada per l'Associació ADOPS de Sueca, que engloba a pacients de càncer. Les promotores d'esta iniciativa han destacat que l'objectiu de l'acció és el de “conscienciar a la població sobre la malaltia del càncer i contribuir a recaptar fons per al projecte #sillonesmolones, amb el qual es pretén adquirir noves butaques amb braços articulats dotats d'una tablet perquè els pacients puguen suportar millor les sessions de quimioteràpia visualitzant pel·lícules, llegint o escoltant música. Dins d'eixe Hospital de Dia naix la nova vida del pacient. Volem que estiguen contents i puguen desconnectar i passar el seu procés amb la major força possible, fet que s'extrapolarà als seus familiars”, ha explicat Rosa Sanz, presidenta d'ADOPS.

  Han intervingut també en la presentació, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui ha volgut felicitar l'associació per la iniciativa, “les millores que esteu demanant  ajudaran a suportar millor la malaltia i sabeu que compteu amb el suport de l'Ajuntament”. Per la seua banda, la regidora d'Esport, Celia Beltrán, ha afegit que “l'Ajuntament i la Regidoria d'Esport, en este cas, sempre estaran al costat de totes estes iniciatives solidàries que contribuïsquen a ajudar les persones. Volem animar a tota la ciutadania al fet que participen en esta caminada solidària perquè, d'esta manera, ens estem ajudant tots. Els desitgem el millor i que es puguen celebrar moltes edicions més”.

  El director mèdic d'Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, José Manuel Soler, ha mostrat la seua felicitació a l'associació per esta iniciativa “perquè la promoció de l'activitat física per a totes les persones és un objectiu prioritari. La nostra enhorabona a l'associació per esta activitat que han programat. El Departament està encantat i donarà suport a tot este tipus d'events que es realitzen”. Així mateix, el cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital de la Ribera, José Miguel Cuevas, ha afirmat que “els oncòlegs en general estem encantats amb este tipus d'accions, que la societat es mobilitze. A més, estos projectes serveixen per a recaptar fons i contribuir al fet que els nostres pacients estiguen millor. Cal afavorir la pràctica de l'esport sempre perquè és bon aliat contra la malaltia”. 

  La I Caminada organitzada per ADOPS se celebrarà diumenge que ve 29 de setembre, a les 10 hores, i tindrà un recorregut de 5,5 quilòmetres. Tota aquella persona que vulga inscriure's ho podrà fer, al preu de 6 euros, a través de la pàgina web mychip.es. També es podrà col·laborar a través del Dorsal 0. En finalitzar la Caminada, s'oferirà una masterclass de zumba i combat.

  La presidenta d'ADOPS ha volgut, per a finalitzar, mostrar el seu agraïment a l'Ajuntament, l'Hospital de la Ribera “pel seu suport incondicional en tots els projectes que els hem presentat”, les empreses col·laboradores i a totes les persones que les recolzen i estan apuntant-se per a participar en la Caminada.

  Pujar