23 de juliol de 2019 23/7/19

La solidària resposta de centenars de persones per a trobar a Aruck

La solidària resposta de centenars de persones per a trobar a Aruck  - (foto 1)
MÉS FOTOS
La solidària resposta de centenars de persones per a trobar a Aruck  - (foto 2)

Aruck, un border collie, va desaparéixer fa més d'un mes L'Olleria (València). El seu amo, Oscar Murguía, educador caní, Subcampió d'Europa, i 6 vegades consecutives Campió d'Espanya, ha iniciat una colossal campanya per a donar amb ell i la sorpresa ha sigut la solidària resposta que està rebent: milers de persones s'han sumat a la seua causa i les xarxes socials s'han inundat de missatges de suport i difusió per a donar amb Aruck.

Tal com explica Oscar, el seu gos es va extraviar en estranyes circumstàncies el diumenge 16 de desembre a la volta d'un seminari a l'Olleria: "Després de finalitzar el seminari, vaig ficar els meus sis gossos en les gàbies de la meua pick-up, amb direcció al meu domicili en Murguía (Àlaba) on només van arribar cinc d'ells. Vaig realizar dues parades".

El seu amo no descarta cap possibilitat, al no haver-hi cap dada: "És extremadament complicat que un dels meus gossos poguera eixir-se, com a igual de difícil, però possible, que pogueren robar-ho". És per això que demana ajuda i difusió per a poder trobar-ho: "Qualsevol detall s'agraeix enormement en aquests moments en el qual el desconeixement, i el temps, l'ennuvolen tot", conclou el comunicat que ha publicat Oscar en les xarxes socials.

Diferents col·lectius han mostrat el seu suport i han difós els seus missatges per a arribar a la màxima difusió possible. Hi ha una pàgina en Facebook per a publicar notícies sobre ell (Units per Aruck) i una etiqueta: #unidosxaruck. El seu amo, Oscar, insisteix: "No ens rendim".