27 de novembre de 2020 27/11/20

Sindicats insten al Consell a aprofitar 2020 per a millorar els serveis públics valencians amb més personal i recursos

Archivo
Archivo
  • CSIF reclama reforços de plantilla, major transparència i un increment del diàleg amb els agents socials

El sindicat CSIF insta al Consell a recuperar el temps perdut en 2019 i centrar els seus esforços en 2020 a crear ocupació i millorar l'atenció a la ciutadania en els serveis públics. La central sindical reclama la dotació adequada de personal i recursos materials i li exigeix més negociació i transparència, tant en la transmissió d'informació com en els processos selectius.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera que la Generalitat hauria d'afrontar com a tema prioritari per a enguany la reducció de les llistes d'espera en operacions i consulta amb especialistes en Sanitat. Per a això exigeix que dote de més personal i recursos als departaments de salut, de manera que el col·lectiu de professionals puga treballar en les condicions adequades. De la mateixa manera, insta a Conselleria de *Sanitat a negociar un conveni amb el personal de la Ribera que reconega la seua labor i reclama una revisió exhaustiva d'infraestructures sanitàries.

CSIF exigeix a Conselleria d'Educació que, en aquest últim tram del Pla *Edificant, li proporcione l'impuls necessari per a garantir que l'alumnat estudie en unes condicions adequades. Igualment reclama acabar amb les retallades que "encara afecten el professorat", com l'augment d'hores lectives, i millorar els seus plans de formació perquè vagen concorde a les exigències que després Conselleria planteja al col·lectiu docent. També li demana que reforce els centres amb personal administratiu per a rebaixar la càrrega burocràtica als professionals de la docència.

La central sindical considera necessari reduir la precarietat laboral amb més oferta pública d'ocupació, tant en l'àmbit d'Administració General de l'Estat com en l'autonòmic i local. A més, en línies generals, li insta a impulsar polítiques actives d'ocupació recordant-li l'alta taxa d'atur i les perspectives econòmiques poc falagueres per a enguany.

El sindicat posa l'accent en l'aplicació de més transparència i diàleg per part del Consell en 2020. Per a això, reclama major informació i negociació amb la finalitat d'evitar situacions com que Sanitat no trasllade els plans de vacances a la Taula Sectorial. Igualment, per a les oposicions d'Educació CSIF urgeix a articular un procediment de consulta, reclamació i informació dels resultats de les proves per a informar els aspirants dels motius de la seua puntuació. En general, aposta per uns tribunals amb la major professionalitat i un procés selectiu amb la màxima transparència.

La central sindical exigeix "més diàleg i agilitat per a aplicar mesures que milloren els serveis públics, tant en els diferents àmbits com en la mateixa Taula General de Negociació, que durant els últims anys pràcticament s'ha limitat a traslladar a la Comunitat Valenciana els acords subscrits pels principals sindicats", entre ells CSIF, a escala nacional.

CSIF també demana que el Consell "assumisca d'una vegada" l'adaptació de la Llei de Participació Institucional a la realitat actual de diversitat sindical i que no limite el seu efecte a dos sindicats de classe i a la patronal. De la mateixa manera, lamenta les dificultats per a poder plantejar les reivindicacions laborals i propostes de millora als màxims responsables d'algunes conselleries i exigeix més proximitat i diàleg.

El sindicat confia que 2020 puga ser un any en què "els responsables públics se centren en aquelles qüestions que més preocupen la ciutadania, com la generació d'ocupació o la millora dels pilars del benestar, com a sanitat, educació o serveis socials". La central sindical, amb un creixement constant tant en afiliació com en delegats, espera que el Consell reconega la seua importància com a agent social.

Pujar