elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sector agroalimentari finalitza 2020 amb un augment de les seues exportacions del 10%

El sector agroalimentari finalitza 2020 amb un augment de les seues exportacions del 10%
  • L'Ivace prepara tres presentacions d'oferta al Japó, Filipines i la Xina

El sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana ha mantingut durant tot l'any 2020 una tendència a l'alça en les seues exportacions en un escenari molt complex marcat per la pandèmia i les seues conseqüències a nivell mundial.

Tant és així que les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 6.909,9 milions d'euros en 2020, un 10,1% més que l'any 2019.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat l'excel·lent resposta del sector durant els mesos de confinament en què tant productors com distribuïdors, i totes les baules de la cadena han estat a l'altura de les circumstàncies i dels requeriments d'un bé de primera necessitat. A això cal sumar les positives dades obtingudes en els mercats internacionals.

"El sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana és un sector enormement dinàmic, que "ha apostat pels mercats exteriors i que és exemple en la seua estratègia en aquests", ha indicat Rafa Climent. Es tracta en molts casos de pimes amb una estratègia molt clara d'internacionalització, que es recolza en organismes com l'IVACE per a la seua eixida a l'exterior.

Des de la conselleria, -ha afegit el conseller-, "donem suport a la internacionalització dels nostres sectors productius" amb programes, serveis personalitzats, ajudes específiques i una potent xarxa d'oficines en l'exterior que ens permet l'organització d'accions sectorials específiques en els mercats objectiu.

“Aquests recursos ens permeten posar en marxa una sèrie d'accions per a facilitar a les empreses del sector nous contactes comercials en mercats estratègics", ha indicat Rafa Climent.

És el cas de la Xina, on l'any passat vam celebrar una presentació de vins, antecedent d'una de les accions previstes enguany, o la campanya de cítrics a França, amb la qual promocionem el consum de les nostres taronges i clementines.

En 2021 l'Ivace ha previst la celebració de tres presentacions d'oferta d'aliments i vins al Japó, Filipines i la Xina.

Tres presentacions d'oferta

L'Ivace ultima ja la primera de les presentacions d'oferta previstes el primer semestre de l'any, al Japó, i amb la participació de 18 empreses de la Comunitat Valenciana. Es realitzarà a la fi del mes de març, amb l'exposició dels productes de les empreses participants en les instal·lacions de l'antena de l'Ivace al Japó.

Durant una setmana, el personal de l'antena de l'Ivace al Japó mantindrà reunions amb empreses importadores, distribuïdores i cadenes d'alimentació als quals presentaran les mostres, catàlegs i altra informació sobre les empreses participants.

Així mateix, l'Ivace treballa ja en l'organització de dues accions específiques més per a aquest sector. El mes d'abril està prevista la celebració d'una presentació de vins de la Comunitat Valenciana a la Xina i el mes de setembre se celebrarà una presentació d'oferta agroalimentària a Filipines.

Dades exportació

En analitzar les dades d'exportació de 2020, les fruites concentren el 50,7% de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, amb un valor de 3503'6 milions d'euros i un ascens del 12,9% respecte a l'any 2019. Destaca el comportament dels cítrics, amb un ascens del 14,3%.

En segon lloc de la classificació de productes agroalimentaris més exportadors se situen els llegums i hortalisses, amb un valor de 842 milions d'euros i un augment del 4,3%; li segueixen les conserves de verdura, amb un increment del 7,57% i els vins i begudes, amb un creixement del 7,9%.

Per mercats, Alemanya i França concentren el 40% de les exportacions agroalimentàries valencianes. Les vendes a Alemanya, situat com a principal client, han experimentat un destacat augment del 20,9%; França creix al seu torn un 7%. Li segueixen Itàlia, amb un ascens del 15%, el Regne Unit, que manté el valor importat, amb un lleuger creixement del 0,14% i Països Baixos, amb un increment del 7,5%.

Completen els deu primers destins Portugal, els Estats Units, Polònia, Bèlgica i Suïssa, tots amb increments en un any en què les empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han exportat producte a un total de 175 països.

Pujar