27 d’octubre de 2020 27/10/20

Santa Pola celebra les seues Festes de Moros i Cristians i Patronals

Santa Pola celebra les seues Festes de Moros i Cristians i Patronals - (foto 1)

  Santa Pola celebra les seues Festes Patronals i Festes de y Cristians del 31 d'agost al 8 de setembre. El pregó oficial donarà inici a les festes aquest dijous a les 22:30 a l'auditori El Palmerar, sent la mestra santapolera Hermínia Buades Martínez la encarregada de realitzar la "cridà a les Festes".

  L'Associació de Moros i Cristians, amb les seues comparses, serà la protagonista els dies 1, 2 i 3 de setembre. El dia 1 els dos bàndols realitzaran la representació dels actes del desembarc, ambaixada i conquesta Mora, i continuaran al dia següent amb la reconquesta del Castell per part del ban Cristià. Els Moros i Cristians de Santa Pola realitzaran la seua gran Entrada el diumenge dia 3 a les 20:30.

  Les festes continuaran els dies 4 i 5 de setembre amb multitud d'activitats per a tots els públics, dirigides a treure la festa al carrer. Durant aquestos dies destaca la celebració del "Sopar del Cabasset" el dia 4, que aquest any comptarà amb animació musical i tallers infantils per part de Fem Art. Altra novetat serà la celebració el dia 5 d'un correbous amb bous unflables després de la carrera infantil, que recorrerà els carrers del municipi, finalitzant amb el tradicional correfocs, que omplirà de so, llum i color Santa Pola.

  El dimecres dia 5, la Unió de Festers organitza la seua multitudinària Desfilada Multicolor de carrosses i comparses, tancant la nit amb el Castell de focs artificials a l'espigó de la Platja de Llevant. A la 01:00h.
  Els dies 7 i 8, estan dedicats a la nostra patrona, amb la celebració de l'Ofrena floral i el dia 8 amb la Processió. A més, el dia 7 a la 01:30 la "Penya el Tro" ens farà disfrutar amb el seu espectacle pirotècnic nocturn davant el castell. Les festes finalitzen el dia 8 a la 01:00 amb un gran castell de focs artificials.

  Els dies 1 i 2 seran quatre els pubs que trauran la seua música al carrer. Aquest any, s'han autoritzat 18 carrers engalanades, s'instal·laran 6 barraques i hi haurà multitud de kàbiles. Com novetat i seguint la línia de la campanya #Coneixement, l'Ajuntament muntarà una Barraca Jove la plaça Francisco Fernández Ordóñez, damunt l'Aquari Municipal. La Regidoria de Festes, que es va reunir ahir amb un grup de joves de Santa Pola per conèixer les seues inquietuds, disposarà aquesta barraca per a menors d'edat, sense venda d'alcohol, que romandrà oberta fins a les 02:30 de la matinada.

   

  Pujar