16 de juliol de 2020 16/7/20

Més de 40 quilograms de residus arreplegats en les platges de sota el far

Més de 40 quilograms de residus arreplegats en les platges de sota el far - (foto 1)

    L'Ajuntament de Santa Pola, a través de l'àrea de Platges, ha col·laborat amb l'Associació Nacional GN Medi Ambient, la Fundació Vida Sostenible, la Fundació BBVA i els seus voluntaris, per a impulsar el projecte Platges Netes 2018 que duen a terme aquestes institucions per a netejar diferents platges d'Espanya. Els voluntaris de la Fundació BBVA han centrat els seus esforços per a conèixer la biodiversitat marina de diferents mars del país, i al seu torn han desenvolupat un voluntariat ambiental per a afavorir la seua conservació i millora ambiental.

    Des de l'àrea de Platges es va fer entrega d'uns cendrers ecològics perquè els voluntaris pogueren dur a terme les tasques de neteja de les cales de sota el far. Es van retirar més de 40 quilograms de desaprofitaments, entre els quals s'inclouen residus com: llandes, botelles, trossos de plàstic, roba, restes de pesca i burilles, entre uns altres. Així mateix, també van conèixer la labor que es realitza des del Centre de Investigació Marina de la Universitat d'Alacant (CIMAR).

    Amb aquest tipus d'activitats, els voluntaris van ser tot un exemple de la importància de mantenir uns mars i platges netes. Santa Pola, juntament amb Oleiros i Màlaga, han sigut les ubicacions en les quals s'ha dut a terme aquest voluntariat ambiental.

    Pujar