elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PSOE i Compromís al·leguen contra els Pressupostos de Santa Pola per considerar-los “il·legals”

PSOE i Compromís al·leguen contra els Pressupostos de Santa Pola per considerar-los “il·legals”
  • L’oposició al govern del Partit Popular demana la paralització del procés d’aprovació dels Pressupostos de 2021 i la seua reelaboració per a ajustar-los a la llei

Els Grups Municipals de PSOE i Compromís en l’Ajuntament de Santa Pola han presentat al·legacions formals contra el procés d’aprovació dels Pressupostos Municipals de 2021. Els comptes, aprovats inicialment en un Ple extraordinari celebrat el passat 7 de setembre, van comptar amb els únics suports del Partit Popular i d’un regidor trànsfuga, i amb la destacada absència de la interventora municipal, que havia emès un informe desfavorable al projecte de Pressupostos presentat pel regidor d’Hisenda, José Pedro Martínez.

PSOE i Compromís consideren “inaudit” l’aprovació d’uns Pressupostos sense el vistiplau de la intervenció municipal, i asseguren que no han trobat un exemple similar en cap ajuntament d’Espanya. A més a més, titllen de “vergonyós” el comportament del Partit Popular durant el Ple d’aprovació dels comptes per “les faltes de respecte constants” que va rebre la interventora de l’Ajuntament per part del regidor d’Hisenda, segons afirmen les formacions.

L’informe de la intervenció, signat el passat 19 d’agost, que instava a realitzar una sèrie de modificacions per tal de complir amb la legislació vigent, va ser replicat amb un informe del regidor d’Hisenda en què estimava parcialment diverses modificacions, rebutjava algunes i no contestava a altres. “Amb este informe de modificació, el regidor d’Hisenda va presentar de facte un altre projecte de Pressupostos que no ha sigut informat per la intervenció municipal, tal i com exigix la llei”, denuncien els grups signants.

Les al·legacions presentades per l’oposició demanen la paralització del procés de tramitació dels Pressupostos, per a que la interventora municipal puga realitzar el seu informe preceptiu, i que tornen a ser presentats al Ple per a la seua aprovació inicial amb tota la documentació.

Per al portaveu del Grup Municipal Socialista, Lorenzo Andreu, “no és comprensible que després de més de dos anys, el regidor d’Hisenda no haja sigut capaç de presentar uns Pressupostos complets i ajustats a la llei”; així mateix, Anna Antón, portaveu de Compromís per Santa Pola, es pregunta “on estan els informes de l’empresa contractada per a elaborar els Pressupostos”. Les dues formacions han censurat la tasca del regidor d’Hisenda per “la seua incompetència manifesta i per col·locar a l’Ajuntament de Santa Pola fora de la legalitat”.

Pujar