13 de juliol de 2020 13/7/20

L'Oficina de "Habitatge i Mediació" ha tramitat 126 sol·licituds per als ajuts al lloguer

L'Oficina de "Habitatge i Mediació" ha tramitat 126 sol·licituds per als ajuts al lloguer - (foto 1)

  Per tercer any consecutiu, Santa Pola és l'únic municipi de la Comunitat Valenciana que tramita les ajudes al lloguer de forma íntegra. Finalitzada la convocatòria, en la localitat han sigut més de 200 persones les que han acudit a l'Oficina de Habitatge i Mediació a demanar informació sobre les ajudes que realitza la Conselleria. Lorenzo Andreu, Regidor d'Acció Social i Habitatge, ha valorat molt positivament aquesta dada, "ja que és important que aquestes convocatòries arriben a tota la ciutadania".

  L'Oficina de Habitatge i Mediació ha gestionat al complet les ajudes al lloguer, i encara seguiran fent-ho perquè "el següent pas és esperar al fet que la Generalitat realitze la resolució", ha explicat Gemma Asencio, coordinadora de l'Oficina, "caldrà veure si és necessari presentar una reclamació, o, a les persones que els hagen donat l'ajuda, procedir amb la segona fase, que és enviar els rebuts fins al mes de desembre. I tot aquest procés també ho fem des de l'Oficina".

  En total han sigut 126 sol·licituds les que s'han remès, de les quals el 95,23% són de nacionalitat espanyola, el 2,38% de la Unió Europea i el restant pertanyen a països d'Àfrica i Amèrica Llatina.

  Així mateix, el 43% de les sol·licituds s'han presentat per a habitatges situats en Gran Alacant, i el 57% restant corresponen a la resta de la vila.

  Quant a la franja d'edat, el 58,87% de les ajudes les han sol·licitat els majors de 65 anys, mentre que els menors de 35 anys han sigut un 19,84%.

  "Aquest augment de sol·licituds es deu al fet que la confiança en la Generalitat Valenciana i en Conselleria ha crescut, a més de ser un senyal que l'Oficina funciona molt bé, i tenim dos professionals totalment lliurades", ha subratllat el Lorenzo Andreu. Per la seua banda, Gemma Asencio, ha ressaltat la importància d'aquestes ajudes, perquè "s'ha disparat en tot el territori espanyol el preu del lloguer, i amb aquestes ajudes, en els millors casos et donen el 50% del lloguer de tot l'any, i t'ho ingressen íntegrament. De fet, enguany han augmentat les sol·licituds dels menors de 35".

  Pujar