3 de juny de 2020 3/6/20

L'hostaleria de Santa Pola, cada vegada més responsable

L'hostaleria de Santa Pola, cada vegada més responsable - (foto 1)

  Hui ha tingut lloc, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Santa Pola, l'acte de lliurament de reconeixements als establiments, professionals hostalers i alumnes d'hostaleria de l'IES Cap de l'Aljub que han participat en les activitats del programa "Servei Responsable" promogudes per l'Ajuntament de Santa Pola, amb la col·laboració de l'ONG Controla Club.

  Han participat en l'acte Lorenzo A. Cervera, regidor d'Ocupació i Acció Social, Belén Soler, psicòloga tècnica de prevenció en conductes addictives de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) i Juan Barcala, director de programes de l'ONG Controla Club.

  Santa Pola va ser un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana en 2015 a col·laborar amb el programa "Servei Responsable", una comunitat que ha sigut pionera en la implantació d'aquest avantguardista programa, el principal objectiu del qual se centra a fomentar un oci saludable i responsable als espais d'oci.

  Les activitats desenvolupades durant 2017 han permés sumar 4 nous establiments hostalers a aquesta iniciativa i, a més, renovar el compromís dels 5 establiments ja participants. En total, els establiments que conformen actualment la Xarxa d'Establiments Responsables de Santa Pola són:

  • ECCOLO
  • CAFÉ JUANDE
  • LA BARRA DEL CASTELL
  • ARCADE BAR
  • BOULEVARD PUERTO
  • SAINT JAMES
  • EL PASO
  • LOS BILLARES
  • LAS TAPITAS DE LA FRAILA

  D'altra banda, un total de 38 persones, 29 d'elles alumnes d'hostaleria de l'IES Cap de l'Aljub, s'han format en temes relacionats amb la dispensació responsable d'alcohol, la protecció al menor, el control en el tràfic i consum de drogues il·legals, la seguretat i control de les instal·lacions dels establiments públics, la capacitat de reacció del local davant situacions d'emergència i, en general, l'adequada prestació del servei i l'atenció als clients.

  Sorgit en 2009 en el marc del conveni de col·laboració entre la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Federació Espanyola d'Hostaleria, el programa "Servei Responsable" es basa en el foment de les
  Bones Pràctiques Professionals en el sector de l'oci nocturn i l'hostaleria com una eina i un model d'actuació idoni i d'utilitat en el marc dels programes d'acció comunitària, escolar i/o familiar per a la prevenció de les drogodependències.

  La implantació d'aquest programa a Santa Pola pretén convertir-se en el punt de partida per a la promoció d'un oci de saludable i responsable en el municipi comptant amb la col·laboració activa del sector hostaler.

  En definitiva, mitjançant aquestes actuacions es posa de manifest el valor de la col·laboració i la corresponsabilitat de l'hostaleria i el sector de l'oci de Santa Pola en la prevenció de les drogodependències i la promoció d'un oci saludable i responsable.

  Pujar