27 d’octubre de 2020 27/10/20

L'Ajuntament de Santa Pola signa el replanteig de les obres de renovació del col·lector de clavegueram de la ctra. Elx

L'Ajuntament de Santa Pola signa el replanteig de les obres de renovació del col·lector de clavegueram de la ctra. Elx - (foto 1)

    L'11 de març donaran començament les obres de renovació del col·lector de clavegueram de la carretera d'Elx i del col·lector EBAR Industrial a Santa Pola. Aquestes obres, subvencionades per la Diputació d'Alacant tenen un termini d'execució de 3 mesos.

    Actualment tots dos col·lectors es troben deteriorats, per la qual cosa és necessària la seua renovació. El col·lector de la carretera d'Elx, situat en la rotonda sota la N-332, presenta trencaments en el seu interior, per la qual cosa es procedirà a la substitució de 275 metres de conducció. En períodes de fortes precipitacions el col·lector se satura al no poder evacuar tot el cabal provinent del polígon industrial i la resta d'escomeses, entrant en càrrega i desbordant a la calçada.

    Aquesta situació es veu agradava davant la falta de capacitat d'evacuació de la EBAR Industrial, ja que la conducció receptora no pot conduir tot el cabal que s'aporta des del bombament. Al no ser capaç de desallotjar el cabal suficient, els col·lectors entren en càrrega. Per tant, en la zona del col·lector EBAR Industrial, seran 94 metres de conducció els que substituiran.

    Amb aquestes actuacions, la situació actual d'inundacions i desbordaments del col·lector, així com la falta de capacitat d'aquests, milloraran notablement.

    Pujar