30 de setembre de 2020 30/9/20

Comunicat oficial de l’Ajuntament, de l’Associació Festero-Cultural de Moros i Cristians i de la Unió de Festers

  L'Ajuntament de Santa Pola, així com les entitats festeres de la localitat, davant el lamentable i desgraciat succés ocorregut a la matinada de hui, que s'ha endut la vida d'un jove santapoler, i del que han resultat ferides dos persones més, vol comunicar, per al general coneixement de la població, el següent:

  PRIMER.- Que lamentem enormement allò que ha passat a la matinada passada, transmetent el nostre més sincer condol a la família del jove mort. Que aquestes paraules puguen servir com a mostra del nostre suport incondicional a la família en aquests moments tan dolorosos.

  SEGON.- Que s'ha determinat mantenir durant tres dies les banderes dels edificis municipals a mitja asta, com a mostra de respecte, de tal manera que es van a realitzar les següents actuacions:

  DIES DEL 3 AL 5 DE SETEMBRE

  Els espectacles pirotècnics previstos del 3 al 5 de setembre, ambdós inclosos, a les 8.00 ia les 15.00 hores (despertades i cohetàs) es cancel·len. A partir del dia 6 de setembre, aquests actes tornaran a tenir lloc, tal com està programat.

  A més, a partir de la nit del dia 5, la il·luminació del Castell-Fortalesa es tornarà a encendre.

  DIA 3 DE SETEMBRE

  La desfilada de les Bandes de Música queda cancel·lat, segons ha decidit l'Associació de Moros i Cristians, com a mostra de respecte.

  La desfilada de l'Entrada de Moros i Cristians es realitzarà a les 20.30 hores, en el seu recorregut habitual, per no perjudicar el treball i esforç que han realitzat tots/es i cadascun/a dels/de les festers/es.

  No obstant això, l'Associació de Moros i Cristians duran penjats crespons negres en totes i cadascuna de les banderes de les comparses, així com en la de la mateixa entitat, en senyal de dol i respecte a la memòria del jove i la seva família.

  La tribuna d'autoritats quedarà totalment tancada, disposant-l'escut de Santa Pola i un crespó negre, també en senyal de dol, i el rètol lluminós que disposa la façana del Castell-Fortalesa es trobarà apagat.

  DIA 4 DE SETEMBRE

  La Unió de Festers ha decidit cancel·lar la cercavila previst per a les 12.00 hores, com a mostra de respecte.

  Les activitats previstes per als/a les més petits/es es mantenen, tant en el lloc com en l'horari previst.

  Pel que fa al Sopar del Cabasset, es manté l'organització del mateix, si bé s'ha decidit, per part de l'Ajuntament, no instal·lar punts de música / animació al llarg del carrer Elx i voltants, en senyal de respecte i dol.

  DIA 5 DE SETEMBRE

  La cercavila previst es cancel·la, així com el Correbous. No obstant això, tant l'espectacle pirotècnic de l'Correfocs com la Cursa Infantil, co-organitzada per la Unió de Festers i el Club Esportiu Trilegend es mantenen, aquesta última en memòria del jove tràgicament mort.

  La celebració de l'acte de l'Homenatge "Tota una Vida Junts", organitzat per la Unió de Festers es manté tant en horari com a localització.

  DIA 6 DE SETEMBRE

  Es manté, per part de la Unió de Festers, la cercavila pel dia 6, que començarà a la glorieta (davant de la porta del Castell-Fortalesa) a les 12.00 hores.

  TERCER.- Tots aquells actes no relacionats en el punt segon del present comunicat tindran lloc d'acord amb el que preveu la programació oficial.

  Tant l'Ajuntament com les entitats festeres de la localitat, volen tornar a fer patent el seu més sincer condol a la família del jove santapoler, així com desitjar una ràpida recuperació als dos ferits.

   1 comentari
  Qué mas da quién sea.
  Qué mas da quién sea.
  03/09/2017 07:09
  Fiestas Santa Pola

  Sí, sería una pena perjudicar todo el trabajo y el esfuerzo de los festeros... que se lo pregunten a la familia de la víctima. Suspensión de todos los actos. Fin de las fiestas. Pero los ingresos que entran en la villa son más importantes, ¿verdad, Sra. Seva?. Que no pare la juerga.

  Pujar