elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denuncia la convocatòria de places de treball "temporals i precàries" en l’Ajuntament de Santa Pola

Compromís denuncia la convocatòria de places de treball "temporals i precàries" en l’Ajuntament de Santa Pola

    Compromís ha denunciat hui la convocatòria de llocs de treball amb caràcter d’interinitat en l’Ajuntament de Santa Pola. Esta convocatòria es produïx tan sols unes setmanes després de que el Consistori haja hagut d’aprovar una estabilització massiva de treballadores i treballadors temporals, en compliment de la Llei de l’Estat per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública.

    Compromís critica la “incoherència” d’haver d’estabilitzar més de 70 llocs de treball interins mentre, al mateix temps, l’Ajuntament està convocant més places públiques en interinitat: “És absurd que al mateix temps que estem solucionant un problema de temporalitat i precarietat generat durant anys, el govern del Partit Popular s’empenye en seguir convocant places en interinitat i en tornar a crear un problema que estem intentant deixar enrere a tot l’Estat”.

    La formació manifesta que el toc d’atenció que va donar la Unió Europea respecte a les altes taxes de temporalitat en l’ocupació pública a l’estat espanyol, i que ha provocat un “tsunami” d’estabilitzacions massives a tots els ajuntaments “ha de provocar un canvi en com s’han estat fent les coses fins ara, sobretot als municipis”. Afegixen que “no pot ser que continuem amb les males pràctiques de sempre, com si no haguera passat res, esperant a que el govern de l’Estat ens torne a solucionar la papereta”.

    La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, assenyala la importància de l’ocupació pública i destaca que “no podem permetre que les institucions públiques creen treball precari. L’Ajuntament de Santa Pola ha de donar exemple i generar llocs de treball de qualitat i amb condicions laborals dignes”.

    Pujar