elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.200 signatures per a demanar l’Ajuntament de Santa Pola que finalitze la tramitació del Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap

Més de 1.200 signatures per a demanar l’Ajuntament de Santa Pola que finalitze la tramitació del Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap

    El divendres 4 de desembre diferents col·lectius i persones interessades de Santa Pola, organitzades dins de la plataforma “Defensem la Serra” i del grup de treball del Pla de Protecció de la Serra i el Cap, van presentar al registre municipal 1.245 signatures recollides per a demanar l’Ajuntament que finalitze els tràmits per a aconseguir la declaració oficial de la Serra i el Cap de Santa Pola com a Paratge Natural Municipal.

    El 25 de març de 2019, la Conselleria de Medi Ambient va publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el projecte de declaració del Paratge Natural, obrint un període d’exposició pública per a que, tant la ciutadania com les diferents administracions, pogueren fer les al·legacions o aportacions que consideraren. El 20 de novembre de 2019, la Conselleria va sol·licitar a l’Ajuntament la remissió d’un Estudi de Paisatge per a poder continuar amb la tramitació del Paratge.

    Els col·lectius signants lamenten que “un any després tot seguix igual”. “L’equip de govern de l’Ajuntament i el regidor de Medi Ambient han assegurat en diverses ocasions que estan estudiant la contractació de la redacció d’este informe però van passant els mesos i mai s’acaba de concretar res”, afirmen les persones integrants de la plataforma “Defensem la Serra”.

    Les persones i col·lectius signants demanen que, en el termini màxim de 15 dies des de la presentació de les signatures, l’Ajuntament informe públicament sobre l’estat de la tramitació i assumisca el compromís de finalitzar totes les gestions necessàries per a que la declaració de Paratge Natural Municipal siga una realitat.

    “Defensem la Serra” i totes les persones que han signat la petició entenen que, la declaració de la Serra i el Cap de Santa Pola com a Paratge Natural Municipal, és una gran oportunitat per a la conservació i difusió dels valors de l’entorn natural que permetrà atraure visitants. A més a més, consideren que serà un instrument essencial per a regular de manera participativa les activitats que es realitzen a l’entorn, i per a obtindre subvencions que milloren la conservació del mateix.

    Pujar