elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat preveu un augment dels contagis a la Comunitat Valenciana especialment a la franja dels trenta anys

Sanitat preveu un augment dels contagis a la Comunitat Valenciana especialment a la franja dels trenta anys
  • També s'estan registrant molts casos entre els menors d'onze anys, encara que és més complicat controlar aquesta franja ja que no està vacunada

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha fet aquest dimarts una crida a la responsabilitat davant l'augment dels contagis les darreres setmanes. La Consellera, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar la campanya de la grip que arranca aquest dimecres, ha mostrat la seua preocupació pel nombre de contagis, tot i que ha confirmat que no s'ha registrat, de moment, cap cas de la variant Delta Plus.

“Fa unes setmanes que estem incrementant el nombre de casos positius i la incidència acumulada tant en els catorze dies com en els set”. En concret, ha destacat la titular de sanitat que la setmana passada es van diagnosticar 1.400 casos de còvid, un 60% més que la setmana anterior i també es notifiquen diàriament morts.

A més, s'espera que la tendència no canvie a curt termini: “No sabem quan arribarem al sostre de la incidència acumulada però continuarem creixent [en contagis] aquesta setmana vinent”.

La Consellera, que ha lamentat les escenes que es repeteixen en molts locals d'oci, a l'interior dels quals la gent està incomplint la mesura de portar la màscara posada, no ha descartat que es prenguen mesures a ciutats amb una incidència disparada com és el cas de Benidorm.

“És important que reflexionem, no ens cansarem de repetir que la pandèmia no s'ha acabat. Queden molt poques mesures com la distància social i la màscara així que estem en mans de la responsabilitat”.

Els grups d'edat que s'estan contagiant

A més, ha recordat Ana Barceló que queden persones que estan sense vacunar i que són les que s'estan contagiant, concretament la franja de la trentena: “Ens queda un 10% entre 30 i 39 anys que no s'han vacunat, en aquest grup és on tenim més incidència en els darrers catorze dies, 55,18 casos per cada 100.000 habitants. És un dels grups que més preocupa perquè socialitzen més, tenen una mobilitat més gran i cal continuar conscienciant sobre la vacunació”.

Una dada que ha donat la consellera de Sanitat és que una persona no vacunada té sis vegades més probabilitats de contagiar-se que una que sí que ho està. Un altre dels grups que també s'està contagiant és el de menors d'onze anys, tot i que la consellera reconeix que és més complicat de controlar.

Sobre les hospitalitzacions, la consellera ha detallat que el nombre de persones ingressades amb coronavirus és nou vegades més gran en aquelles que sense pauta completa.

Restriccions a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat ha descartat que es prenguen mesures generals a curt termini ja que no només s'utilitza com a criteri l'augment de contagis (cosa que ja està succeint) sinó també el d'hospitalitzacions, cosa que està baixant lleugerament: “Som a un percentatge docupació de llits de 1,48%, és un percentatge fora de risc totalment”.

En qualsevol cas, ha dit, estudiaran el comportament del virus per prendre decisions. De fet, no hi ha data convocada per a la Mesa Interdepartamental que pren les decisions esmentades encara que el president de la Generalitat, Ximo Puig, sí que ha convocat una taula d'experts per estudiar l'evolució del covid.

Pujar