elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat avisa després dels contagis en vacunats: la primera dosi no garanteix la immunitat

Sanitat avisa després dels contagis en vacunats: la primera dosi no garanteix la immunitat
  • La Consellera de Sanitat, Ana Barceló: “No tinc res en contra que no es vaja a administrar la segona dosi en el moment que està fixat”

Davant l'aparició de dos brots de Coronavirus en residències de majors que ja havien sigut vacunades amb la primera dosi, la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha hagut de manifestar-se sobre aquest tema.

Concretament hi ha dos nous brots d'aquestes característiques.

Un afecta a la residència Sant Carles de Daimús, a la Safor. En aquest geriàtric es troben 12 persones contagiades, totes elles vacunades amb la primera dosi el passat 29 de desembre. No presenten símptomes, estan estables i evolucionen favorablement, tal com va detallar el director i alcalde de Daimús, Javier Planes, en exclusiva a elperiodic.com.

La segona residència que ha protagonitzat un brot de la malaltia havent rebut la primera dosi de la vacuna es troba a Vinaròs, el geriàtric Sant Sebastià, on hi ha 21 persones contagiades. La primera dosi de la vacuna contra el Coronavirus la van rebre aquesta vintena i la resta de residents i treballadors el 31 de desembre. Cal destacar que no hi ha cap infectat en estat greu i romanen tots amb una evolució positiva.

Parla la Consellera

Una vegada detectats en la Comunitat Valenciana aquests dos importants brots produïts després de rebre la primera dosi de la vacuna, Ana Barceló, ha explicat que “haurem de seguir totes les pautes i protocols i una major cura per a que no apareguen més brots, encara que pot passar”.

La màxima responsable de Sanitat en el territori valencià ha detallat que amb la injecció de la primera dosi de la vacuna contra el COVID-19 “encara no tenen protecció perquè fins que no passa una setmana de la segona dosi no estan immunitzats”.

El procés ja programat de vacunació no es modificarà per als no contagiats malgrat l'aparició d'aquests brots nous, tant que Barceló confirma que “no tinc res en contra que no es vaja a administrar la segona dosi en el moment que està fixat”.

Barceló insisteix en que la primera dosi no suposa la inmunitat davant el COVID-19, per la qual cosa destaca la importància d'extremar les prevencions i d'acollir-nos a l'esperança que suposa l'aplicació de la vacuna.

Pujar