elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat derivarà pacients a la privada si la llista d'espera supera els 60 dies en la pública

Sanitat derivarà pacients a la privada si la llista d'espera supera els 60 dies en la pública
  • El conseller anuncia 443 milions per a la millora d'equipaments i infraestructures

La reducció de les llistes d'espera als hospitals de la xarxa pública valenciana és una de les prioritats que s'ha marcat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

Segons ha explicat durant la seua compareixença en les Corts, des de la conselleria ja s'han posat en marxa els equips de control de demora quirúrgica en tots els departaments.

A més, s'han iniciat tràmits perquè els pacients puguen operar-se en la sanitat privada si previsiblement ja se sap que han d'esperar més de 60 dies.

En aquest sentit, en 2023 s'incrementa el pressupost de 15 a 22 milions per a derivacions d'intervencions al sector privat, i el pla d'autoconcert s'incrementa de 16 a 25 milions.

443 milions per a la millora d'equipament i infraestructures

Del total de pressupost en inversió sanitària, 443 milions d'euros es destinen a la construcció i millora de les infraestructures sanitàries per a impulsar el Pla Crèixer Més d'Infraestructures i desenvolupar els plans d'Atenció Primària i de Salut Mental. D'aquesta manera, del total del pressupost, 105 milions d'euros es destinen a atenció primària (un 18,7% més), 307,38 milions d'euros per a atenció especialitzada (un 22,8% més) i 30,8 milions per a Salut Mental i per als centres de Mitjana i Llarga Estada (un 8,07% més).

Segons ha destacat el conseller de Sanitat “es dotarà als centres del millor equipament i de la més avançada tecnologia en equips de diagnòstic. Per a això, les inversions s'han planificat amb equitat, de manera que qualsevol persona de la Comunitat tinga accés als mateixos recursos d'excel·lència ja viva en la costa com a l'interior”.

Inversió a Alacant

Per províncies, a Alacant es destinen més de 173 milions d'euros per als programes d'assistència sanitària i de salut mental i llarga estada, el 39,1% del total del pressupost. Quant a infraestructures, es contempla l'ampliació de l'Hospital d'Oriola, l'ampliació de l'Hospital de La Marina Baixa, el nou bloc quirúrgic de l'Hospital d'Elx i l'ampliació de l'Hospital de Torrevella.

A més, es duran a terme millores als hospitals Doctor Balmis d'Alacant, Sant Joan, Alcoi o Elda. Quant a centres de salut es realitzaran obres en el centre de salut del carrer Girona, Condomina, Pau II i Garbinet d'Alacant, Rincón de Loix a Benidorm, Petrer II o la Bassa a Alcoi.

Inversió a Castelló

D'altra banda, a la província de Castelló s'inverteixen 61 milions d'euros en la millora de les infraestructures sanitàries, el 13,8% del total. En concret, les actuacions més destacades són les obres d'ampliació i la millora de les urgències a l'hospital General de Castelló, l'ampliació de les UCIs i de les consultes externes a l'hospital de La Plana, la nova casa de parts de la Plana i l'ampliació de l'hospital de Vinaròs. Així mateix, es duran a terme actuacions en els centres de salut de Vinaròs, Vila Real IV, Moncofa, Vilafamés, Vall d'Uixó o Benicarló.

Inversió a València

Finalment, a la província de València es destinaran 208 milions d'euros per a la millora de les infraestructures sanitàries, el 47,1% del total. En concret, es durà a terme l'ampliació hospital Clínic, el nou hospital d'Ontinyent, el Espai Sanitari Ernest Lluch Campanar, el centre Roís de Corella de Gandia, les obres del HACLE de l'hospital Militar de Quart de Poblet.

A més, es contempla les obres de l'edifici per a un equip de protonterapia a l'hospital La Fe de València, així com actuacions de millora als hospitals Peset, Arnau de Vilanova, Malva-rosa, Requena, Llíria, Sagunt o La Ribera.

Finalment es duran a terme actuacions en els centres de salut de Malilla, Catarroja, Alaquàs, Rafelbunyol, Requena, Montcada, Oliva II, Xàtiva II o Sueca.

Pujar