elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat anuncia importants restriccions a Elx, Orihuela, Guadassuar i Onda

Sanitat anuncia importants restriccions a Elx, Orihuela, Guadassuar i Onda

  Preocupa la situació epidemiològica que viuen alguns municipis valencians, en els quals s'ha perdut la traçabilitat i seguiment dels casos a causa de la transmissió comunitària. Es tracta de les localitats alacantines d'Elx i Orihuela, la valenciana Guadassuar i la castellonenca Onda. La Conselleria de Sanitat ha anunciat aquest divendres que es prendran importants mesures restrictives ja des d'aquesta mitjanit i que, sobretot, impliquen la limitació de les reunions i dels aforaments durant les pròximes dues setmanes.

  Així, les mesures entraran en vigor aquesta mitjanit i tindran una vigència de catorze dies naturals: “Són mesures addicionals, transitòries i excepcionals, no hi ha cap confinament”. Seran limitacions més restrictives a Elx, Orihuela i Guadassuar, on la incidència arriba a superar els 400 casos per cada 100.000 habitants. En Orihuela Costa i Torremendo no s'apliquen aquestes restriccions.

  En aquestes tres localitats i les seues respectives pedanies l'anunci més destacada serà la de limitar les reunions a un màxim de sis persones, tant en espais públics com privats excepte en el cas de les persones convivents. També hi ha restriccions en vetles, enterraments, llocs de culte, aforaments en cerimònies, parcs comercials i hostaleria.

  En el cas d'Onda les restricció és de deu persones, ja que en aquesta localitat la situació és lleugerament millor encara que preocupa la saturació del sistema sanitari, especialment en l'atenció primària.

  “En totes aquestes localitats s'evidencia un increment de casos que aconsella establir mesures addicionals als existents. Hi ha transmissió comunitària sostinguda, un nivell que requereix tota la nostra atenció”, ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest divendres en roda de premsa.

  En total, són 22 mesures que eixiran publicades en el DOCV en les pròximes hores.

  Elche, Guadassuar y Orihuela

  Tal com ha argumentat la Consellera, a la ciutat d'Elx hi ha un increment constant de casos, especialment des de les dues últimes setmanes: “S'ha passat d'una incidència acumulada de 64 casos per cada 100.000 habitants entre el 17 i 20 d'agost a 250 casos per cada 100.000 habitants del 28 de setembre a l'11 d'octubre”.

  El creixement de casos, aclaria Barceló, no es pot explicar pels nombrosos brots detectats, la majoria d'ells d'àmbit social relacionats amb reunions familiars o d'amics, la qual cosa indica una pèrdua de la traçabilitat i, per tant, l'existència de transmissió comunitària sostinguda.

  La transmissió comunitària significa la pèrdua de traçabilitat dels casos i s'han detectat en les dues últimes setmanes quaranta brots: “El 75% dels brots són de caràcter social i familiar i el 43% dels casos s'ha produït en edats compreses entre els 15 i 44 anys”.

  Onda

  A Onda s'ha passat als 305 casos per cada mil habitants en la primera quinzena d'octubre i s'han registrat vint brots. Per això, davant l'existència de transmissió comunitària amb alt nivell de circulació del virus i la disminució de la traçabilitat, fan necessària -exposa Ana Barceló- l'adopció de mesures excepcionals en aquest municipi per a reduir l'impacte de la pandèmia i, amb això, evitar el desbordament del sistema sanitari.

  Pujar