elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sancions de fins a 30.000 euros per fer botellón a la Comunitat Valenciana

Sancions de fins a 30.000 euros per fer botellón a la Comunitat Valenciana
  • La mesura, que s'aplica des d'aquest cap de setmana, busca un efecte "dissuasori" perquè els botellons s'han convertit en un "gran factor de risc"

Des d'aquest cap de setmana fer un botellón pot sortir molt car: sancions des dels 601 euros fins als 30.000 euros per a botellons de més de quatre persones. El ple del Consell ha aprovat aquest divendres l'enduriment de les multes per aquest incompliment, que passa a ser tipificat com a "falta greu". També es consideren així les festes o reunions on no es respecten les mesures sanitàries.

Davant l'explosió de contagis, la Generalitat ha decidit posar el focus sobre aquest tipus de situacions, que segons ha reconegut la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'han convertit en un "gran factor de risc" en els contagis.

Aquest canvi en el règim sancionador entrarà en vigor aquest dissabte, després de la publicació de la resolució en una edició 'bis' de al Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) al llarg d'aquest divendres.

A més, aquesta mesura recull també que els organitzadors s'enfrontaran a multes d'entre 30.001 a 60.000, que podran ser acumulatives perquè passa a estar considerat com a falta molt greu.

Cal ressaltar també que el Consell ha aprovat modificar la Llei de Salut de la Comunitat de 2014 perquè la Conselleria de Sanitat puga modificar l'horari de venda d'alcohol, que en aquests moments està limitat a les 22:00.

L'objectiu de la Generalitat és que es puga vendre fins a les 20:00 en tots els establiments de venda, des de supermercats, hipermercats o ultramarins.

Reforç de seguretat aquest cap de setmana

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'estat incrementaran els torn de nit després que la Generalitat Valenciana haja acordat limitar de l01 a 6 de la matinada la mobilitat a les localitats d'Alacant, Castelló i València amb més risc d'expansió de l'coronavirus.

Així ho ha traslladat la delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, a el president Ximo Puig durant la reunió que han mantingut aquest matí al Palau per coordinar els dispositius de seguretat davant l'entrada en vigor de les noves mesures restrictives. A la reunió també hi ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; els comandaments de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en el territori valencià i representants dels ajuntaments de València, Castelló i Alacant.

La delegada també ha reafirmat el compromís del Govern d'Espanya amb la Comunitat Valenciana i ha anunciat que la Delegació de Govern desplegarà els efectius necessaris per garantir el compliment de les mesures sanitàries i contenir la propagació de virus. D'altra banda, Glòria Calero ha demanat als municipis presents a la reunió que s'incrementen els efectius de la Policia local, ja que la vigilància nocturna "és la clau per evitar botellons i l'aglomeració de persones".

"La col·laboració entre la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la resta de cossos policials, al costat de la responsabilitat del poble valencià i el pla de vacunació, ens permetran portar un estiu molt més tranquil", ha subratllat la delegada del Govern.

"Hem demaneu màxima col·laboració als cossos de seguretat perquè són els municipis els que coneixen els llocs de major afluència quan l'oci nocturn s'ha tancat. No podem consentir que les festes es traslladen a aquests espais ".

Pujar