elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Xarxa de Jueries d'Espanya i les Vies Verdes centren el primer dia de Sagunt en FITUR

La Xarxa de Jueries d'Espanya i les Vies Verdes centren el primer dia de Sagunt en FITUR
  • La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt junt a l'Alcaldia ha visitat este matí l'estand de Xarxa de Jueries i ha continuat a la vesprada amb l'assistència a la presentació dels Premis Europeus de Vies Verdes

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt junt a l'Alcaldia ha iniciat este matí la seua visita i continuat la seua posada en valor del municipi com a atractiu turístic en la Fira Internacional de Turisme (FITUR). La jornada ha començat amb la visita a l'estand de la Xarxa de Jueries d'Espanya i ha continuat a la vesprada amb l'assistència a la presentació dels Premis Europeus de Vies Verdes.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha explicat que «cal ressenyar la importància que Sagunt continua sent present en les principals promocions de FITUR com a destinació turística de primer ordre. Hui hem sigut presents en l'estand de la Xarxa de Jueries com a producte turístic diferenciat d'altres destins de la Comunitat Valenciana, una xarxa nacional molt activa durant tot l'any».

En este sentit, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha destacat que «Sagunt sempre s'ha enorgullit de ser una suma de cultures encara que estava incompleta sense introduir el nostre passat jueu, per això era tan important que l'Ajuntament apostara per ser present en la Xarxa de Jueries». Moreno també ha indicat que el municipi participa en múltiples xarxes i que la Xarxa de Jueries és la més activa de totes elles, amb activitats i formació. «És per això que Sagunt continuarà treballant juntament amb la Xarxa de Jueries per continuar millorant el nostre producte turístic alhora que posem en valor el nostre passat», ha afegit.

D'altra banda, a la vesprada han assistit a la presentació del X Premi Europeu de Vies Verdes que convoca l'Associació Europea de Vies Verdes (EGWA), i que enguany se celebrarà a la ciutat de València al mes de setembre amb el suport de la Generalitat. Així mateix, enguany el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres es presentarà als premis europeus de vies verdes en les categories d'Iniciatives Exemplars i del Premi Especial amb motiu de l'Any del Ferrocarril, que se celebra este 2021.

En este sentit, Natalia Antonio ha indicat que «també hem sigut presents en la presentació dels Premis Europeus de Vies Verdes amb la nostra Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres, la presentació dels quals de la candidatura realitzarem prompte i en la qual creiem que tenim moltes possibilitats de poder obtindre algun premi».

Així mateix, Darío Moreno ha comunicat que les vies verdes són una forma de turisme sostenible i que gran part del mercat europeu al voltant del turisme ja es mou en estos termes. «Precisament per això Sagunt ha de posicionar-se com un referent en este àmbit. Hem desenvolupat el Centre d'Interpretació de la Via Verda Ulls Negres a la ciutat i continuarem treballant per ser preferència en este àmbit», ha destacat.

D'altra banda, demà tindrà lloc la presentació de la nova Guia de Vies Verdes per part de la Fundació de Ferrocarrils d'Espanya, en la qual està inclosa la Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres, així com la visita a l'estand de Renfe ADIF. Així mateix, a la vesprada es realitzarà la presentació del Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres i del Festival Urban Art.

Durant este esdeveniment, la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt presentarà com a novetats la Ruta Urban Art, que segueix els murals i grafits creats per al Festival Més que Murs, i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt-Ojos Negros, situat en l'oficina de Turisme de Port de Sagunt. A més d'estes novetats, el municipi ofereix un ampli conjunt monumental i patrimoni històric i industrial, així com les seues platges i medi natural, on destaca la Marjal dels Moros, la Marjal d'Almardà-Almenara i les seues muntanyes més pròximes.

Pujar