elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Xarxa de Jueries celebra la seua 59a Assemblea General Ordinària

La Xarxa de Jueries celebra la seua 59a Assemblea General Ordinària
  • Durant la jornada es van aprovar els comptes anuals de 2021 i es va compartir i aprovar el projecte d'ajudes estatals del Programa ‘Experiències Turisme Espanya’

La Xarxa de Jueries d'Espanya va celebrar ahir la seua 59a Assemblea General Ordinària, presidida per l'actual president de l'Associació i alcalde de Lucena, Juan Pérez i a la qual va assistir la tècnica de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt. Encara que en esta ocasió la cita va ser telemàtica, Lucena treballa ja en la preparació d'una nova trobada que reunisca a la ciutat andalusa als representants de l'associació.

L'aprovació dels comptes anuals de l'Associació i del projecte d'ajudes estatals ‘Experiències Turisme Espanya’ van ser els punts centrals d'una nova trobada de les ciutats que componen la Xarxa de Jueries d'Espanya.

Les persones participants van poder compartir les inquietuds i com la nova situació geopolítica internacional està de nou posant a prova a les nostres destinacions turístiques. Van assistir, a més de Sagunt, les ciutats d'Àvila, Barcelona, Béjar, Càceres, Còrdova, Estella-Lizarra, Jaén, Lleó, Lucena, Lorca, Monforte de Lemos, Tarassona, Toledo, Tudela i Tui.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino ha recalcat la importància que té que Sagunt siga «l’única ciutat de la Comunitat Valenciana que està emmarcada dins d'esta Xarxa de Jueries que componen 21 ciutats» i ha explicat que «dins d'esta Xarxa de Jueries s'han aprovat projectes i accions de dinamització del llegat jueu i s'ha establit contacte amb altres associacions i altres comunitats jueves, entre elles la de Portugal i la de Miami. També ens hem acollit a programes i ajudes del Ministeri que marquen el turisme d'experiència. Per tant, dins de tota esta activitat, Sagunt tindrà protagonisme i posarà en valor eixa projecció per al turista».

En el transcurs de l'ordre del dia, es van aprovar els comptes anuals de 2021, i es va compartir i va aprovar el projecte d'ajudes estatals del Programa ‘Experiències Turisme Espanya’, que la Xarxa de Jueries presentarà abans del 20 d'abril amb la finalitat de poder dur a terme un projecte de desenvolupament de gestió turística d'experiències en les diferents ciutats associades.

La Xarxa de Jueries intensifica la seua posició a Europa i, per això, es va comptar en l'Assemblea amb el suport de l'Associació Europea del Patrimoni Jueu (AEPJ). El seu director Víctor Sorenssen, així com el vicepresident de la Xarxa de Jueries de Portugal i alcalde de Castelo de Vide, Antonio Pita, van ser convidats d'excepció, en una Assemblea en la qual van traslladar a tots els representants els projectes que els vinculen i en els quals treballen conjuntament amb la Xarxa de Jueries d'Espanya.

La Xarxa de Jueries d'Espanya - Camins de Sefarad és una associació constituïda per municipis que compten, en els seus conjunts medievals, amb un patrimoni arquitectònic, històric, mediambiental i cultural, herència de les comunitats jueves que els van habitar. Els membres de la Xarxa actuen de manera conjunta en defensa del patrimoni històric i llegat jueu promovent projectes culturals, turístics i acadèmics i realitzant una política d'intercanvi d'experiències nacionals i internacions que contribuïsquen al coneixement i respecte mutu de pobles, cultures i tradicions.

Sagunt, Àvila, Barcelona, Béjar, Càceres, Calahorra, Còrdova, Estella-Lizarra, Hervás, Jaén, Lleó, Lorca, Lucena, Monforte de Lemos, Plasència, Ribadavia, Segòvia, Tarassona, Toledo, Tudela i Tui venen recuperant des de fa més de 20 anys les seues jueries, invertint temps i recursos en la rehabilitació de cases, carrers, palaus i quants edificis es puguen salvar de l'oblit i recuperar el coneixement de les vides de les famílies jueves de tota procedència i condició. Història oculta, revelada després de cinc-cents anys i ara recuperada. L'Associació actua sense ànim de lucre i amb plena independència en la defensa d'aquest llegat. La Xarxa de Jueries d'Espanya, en la seua projecció internacional, és membre fundador de l'Itinerari Europeu del Patrimoni Jueu, i realitza una intensa labor de difusió a l'estranger.

Pujar