elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat Popular de Sagunt inicia un nou curs dins la nova normalitat

La Universitat Popular de Sagunt inicia un nou curs dins la nova normalitat
  • El curs 2021/2022 compta amb una variada oferta de més de 70 activitats de formació, creació, expressió corporal, monogràfics, microtallers, presencials i en línia, entre altres

La Universitat Popular de Sagunt, començarà les seues activitats el pròxim dilluns, 18 d’octubre, amb una programació de més de 70 cursos de formació, creació, expressió corporal, monogràfics, microtallers i altres activitats en línia, una oferta variada i enriquidora en la qual enguany s’espera que hi haja una alta participació.

Les activitats es desenvoluparan en un entorn segur en els diferents centres culturals on la Universitat Popular du a terme les seues accions formatives com el Centre Racó de l’Horta, el Centre Cultural Mario Monreal, el Centre Cívic Antic Sanatori, l’Escola de Persones Adultes, el Centre Social ‘Los Claveles’ i el Casal Jove.

Així, el dilluns 18 s’iniciarà la programació amb els cursos de ceràmica, estiraments musculars, dibuix i pintura, costura, decoració de porcellana, tai-txi, fotografia, txi-kung i ioga. El dimarts 19 serà el torn dels cursos de balls de saló i restauració de mobles; i els monogràfics Practica la teua memòria, informàtica i tallers de cuina s’iniciaran el dia 22 d’este mes.

«L’oferta és molt completa», subratlla la regidora de la Universitat Popular, Maria Josep Soriano, perquè, a més a més, contempla tallers lliures de llana i ganxet, pathwork, boixets i pintura.

Soriano ha destacat «la fructífera col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló», que es desenvoluparà a partir del dia 18, i ofereix els microtallers Dones i literatura, Dones pintores al llarg de la història, Pintores dels segles XIX i XX, Escrivim el que vivim i imaginem, un Taller d’ukelele, Treballa les emocions a través de la biodansa, Dones escriptores en la literatura valenciana i L'art com a teràpia.

Per altra part, la Universitat per a Majors de l’UJI a la Seu del Camp de Morvedre començà divendres passat el seu cicle de xerrades en l’Escola de Persones Adultes del Port de Sagunt.

Este curs compta amb un nou pla de contingència basat en la normativa actual sobre la COVID-19, per això els grups han augmentat el seu aforament. «Confiem en la responsabilitat d’alumnat i professorat, com l’any passat per tindre un ambient agradable i, sobretot, segur», ha expressat la edil.

La Universitat Popular vol començar el nou curs amb un acte emotiu, pel fet de poder retrobar-se presencialment, i força interessant perquè comptarà amb la xerrada Dones de Roma. Heroisme, intrigues i passions, a càrrec de l’escriptora Isabel Barceló. Serà el proper dimarts, 19 d’octubre, a les 19:30 hores en la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt.

Esta activitat és gratuïta i està oberta a tota la població. Amb este acte la Universitat Popular vol donar a conèixer tota l’activitat que desenvoluparà al llarg del curs i obrir les portes a la participació i a la implicació de la ciutadania en este projecte col·lectiu.

«Vos esperem amb els braços oberts per replegar la creativitat i l’entusiasme per aprendre que nodreix l’esperit de la Universitat Popular de Sagunt», ha manifestat la regidora Maria Josep Soriano.

Pujar