elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat Popular inaugura el curs amb una conferència impartida per l'escriptora Isabel Barceló

La Universitat Popular inaugura el curs amb una conferència impartida per l'escriptora Isabel Barceló
  • La finalitat d'este acte va ser donar a conèixer tota l'activitat que desenvoluparà la UP al llarg del curs i obrir les portes a la participació i a la implicació de la població en este projecte col·lectiu

MÉS FOTOS
La Universitat Popular inaugura el curs amb una conferència impartida per l'escriptora Isabel Barceló - (foto 2)

La Universitat Popular va inaugurar ahir el curs 2021-2022 amb la conferència “Mujeres de Roma. Heroísmo, intrigas y pasiones”, a càrrec de l'escriptora Isabel Barceló. L'acte va tindre lloc a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt i en el qual els i les assistents van poder gaudir i aprendre amb la xarrada. L'activitat va ser gratuïta i va estar oberta a tota la ciutadania. Va ser un acte molt emotiu perquè va suposar tornar a retrobar-se i reactivar l'activitat presencial de la UP.

Entre els assistents estaven la regidora delegada de la Universitat Popular, Maria Josep Soriano; altres integrants de l'Equip de Govern com la delegada de Comerç i Mercats, Ana María Quesada i el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, a més d'Alfons Muñoz, president de la Fundació Bancaixa-Sagunt.

La regidora delegada de la Universitat Popular, Maria Josep Soriano, ha explicat que Isabel Barceló «amb el seu llibre Mujeres de Roma, ens va donar una conferència i una semblança sobre eixes dones que van fer també la història de Roma i que, lamentablement, són desconegudes. El públic va gaudir i va poder preguntar al final de la intervenció. Va ser una experiència molt enriquidora per a tots i totes». En eixe sentit, també ha agraït a Alfons Muñoz, president de la Fundació Bancaixa Sagunt, per cedir-los l'espai per a la realització de la conferència i anima tota la ciutadania que acusdisca a la gran varietat de cursos i tallers que oferix la UP.

Moltes línies s'han escrit sobre la història de Roma. L'inesgotable encanteri de la ciutat eterna provoca que, ja iniciat el segle XXI, el repertori de novetats bibliogràfiques sobre la matèria continua ampliant-se a un ritme que ja volgueren per a si altres disciplines. No obstant això, l'obra d'Isabel Barceló és una obra molt singular, pel seu contingut i pel seu enfocament. Mujeres de Roma. Heroísmo, intrigas y pasiones conta la història de les dones que han quedat marginades tradicionalment en un segon plànol. Ho explica Isabel Barceló, autora de l'obra: «Roma té nom de dona. Les seues filles no són fàcilment visibles, perquè l'ombra dels hòmens les oculta amb freqüència».

La finalitat d'este acte organitzat per part de la Universitat Popular va ser donar a conèixer tota l'activitat que desenvoluparà al llarg del curs i obrir les portes a la participació i a la implicació de la població en este projecte col·lectiu.

La Universitat Popular de Sagunt va iniciar la seua activitat dilluns passat, 18 d'octubre, amb una programació presencial de més de 70 cursos de formació, creació, expressió corporal, monogràfics, microtallers i altres activitats en línia. Les activitats es desenvoluparan en un entorn segur en els diferents centres culturals on la Universitat Popular du a terme les seues accions formatives com el Centre Racó de l'Horta, el Centre Cultural Mario Monreal, el Centre Cívic Antic Sanatori, l'Escola de Persones Adultes, el Centre Social Los Claveles i el Casal Jove.

Pujar