17 de gener de 2021 17/1/21

La temporada de platges començarà el 12 de juny a Sagunt

La temporada de platges començarà el 12 de juny a Sagunt - (foto 1)
  • L'Ajuntament de Sagunt està treballant perquè les platges i servicis puguen obrir-se eixe dia de manera segura i recomana als i a les banyistes respectar les pautes per a garantir la seguretat

MÉS FOTOS
La temporada de platges començarà el 12 de juny a Sagunt - (foto 2)

La temporada de platges començarà a Sagunt divendres que ve 12 de juny. L'Ajuntament de Sagunt està treballant perquè les platges i servicis puguen obrir-se a partir d'esta data de manera segura. Tal com ha explicat el regidor de Platges, Roberto Rovira, serà llavors quan es publiquen detalladament les normes d'ús de la platja, així com tots els servicis que estaran operatius. No obstant això, l'Ajuntament ja ha donat a conéixer algunes de les pautes i recomanacions que s'han de complir per a garantir la seguretat de tots els usuaris/es.

El regidor de Platges ha declarat que durant estes setmanes s'estan preparant les platges per a l'inici de la temporada i que per part de la SAG s'està procedint a l'anivellament de les platges, tant la del Port de Sagunt com les d'Almardà, Corinto i Malva-rosa, per la qual cosa s'han duplicat els treballs estes últimes setmanes i la setmana que ve, a més, s'intensificarà amb més maquinària. El següent pas, una vegada anivellades les platges, serà la instal·lació de les passarel·les d'accés a la platja.

«Demanem que es complisquen les recomanacions sanitàries a l'hora d'anar a la platja, fonamentalment les que es referixen al distanciament social, i també volem que es tinga en compte que encara s'estan realitzant labors de preparació i manteniment de les platges, per la qual cosa demanem que es respecten les indicacions, si és el cas, que es donen per qüestions de seguretat», ha expressat Rovira, qui a més ha agraït la labor i esforç de la Policia de Platges perquè, encara que ara no estiga actiu el servici, ja s'està realitzant una vigilància específica a les platges per a evitar aglomeracions de gent, per a vigilar que es respecten les distàncies i que no es realitzen activitats no permeses.

Quant a les recomanacions, els i les banyistes han de tindre en compte que el servici de socorrisme comença el pròxim 12 de juny, per tant, fins a eixa data, el bany sí que està permés, en estar ja en fase 2 la Comunitat Autònoma Valenciana, però es realitzarà davall la responsabilitat de cada persona. En este sentit, el regidor ha demanat que s'extremen les precaucions en l'aigua. L'ús dels llavapeus s'habilitarà este mateix dia. Fins llavors, es realitzaran obres d'adequació i rehabilitació a les platges, per la qual cosa s'ha de respectar la senyalització i les mesures de seguretat establides.

Entre les principals recomanacions destaca la distància de seguretat de 2 metres que s'ha de mantindre entre persones tant en l'aigua com en l'arena, a més d'ampliar-la en cas de brisa. Quant a l'accés, es recomana utilitzar les entrades que estiguen menys concorregudes per a evitar al màxim el contacte, així com, en els passejos per la platja, circular per la dreta perquè tots i totes vagen en un mateix sentit.

Una altra de les recomanacions fa referència a l'ús de les xancletes per a l'accés a la platja, a més d'evitar portar més elements dels necessaris, com a ombrel·les, cadires, pilotes, joguets, etc.

De moment, tampoc està permesa la realització d'esports col·lectius i es recomana especialment no depositar les burilles en l'arena perquè poden suposar un important element de contagi. Com és habitual, tampoc s'han de depositar residus en l'arena. Davant qualsevol incidència es recomana a les i els banyistes contactar amb el 112.

Pujar